grudnia 09, 2017

Cosnature czyli Kosmetyki od Matki Natury krem na dzien i na noc

Cosnature czyli Kosmetyki od Matki Natury krem na dzien i na noc
Dzisiaj chciałabym Wam przybliżyć dwa świetne produkty, które kupiłam już jakiś czas temu na promocji w niemieckim netto. 
Produkty COSNATURE możecie kupić w Polsce w drogeriach i aptekach. 






Cosnature to bardzo dobrej jakości niemieckie kosmetyki naturalne, które pięknie pachną owocami. Firma ma bardzo bogatą ofertę. Poczynając od tych do pielęgnacji twarzy po ciało i włosy. Ich jakość potwierdzona jest testami OKO TEST. Wszystkie produkty są odpowiednie dla Wegan. Posiadają również certyfikat NATURE. Produkty te, nie zawierają sztucznych barwników, silikonów, parabenów, wazeliny, PEG-ów, olejów mineralnych ani syntetycznych zagęstników, są wolne od etanoloamin, SLS, SLES i EDTA. Nie ucierpiało też nad tym żadne zwierzątko.



Naturalny nawilżający krem na dzień z owocem granatu




Od producenta:

Naturalny bogaty w składniki odżywcze krem do twarzy na dzień. Wygładza i pielęgnuje dzięki naturalnemu organicznemu olejowi z nasion granatu.  Kompozycja  odżywczych olejków: słonecznikowy, olej ze słodkich migdałów, jojoba, babassu i koenzymu Q10, wspaniale nawilża skórę, zapewnia ochronę przed wolnymi rodnikami, wspomaga regenerację komórek.  Odpowiedni jako baza pod makijaż.  Polecany do wszystkich typów cery nawet szczególnie wymagającej. 
Produkt przebadany dermatologicznie wolny od syntetycznych substancji zapachowych, barwników i konserwantów.
- naturalny zapach
- bez parabenów,
- bez glikolu,
- bez sztucznych barwników
- bez silikonu
- bez Phenoxyethanolu
- bez PEG i SLS
- bez składników GMO
- fizjologiczne pH
- hypoalergiczny
Kluczowe składniki:
  • olej z nasion granatu – bogaty, wygładza i odżywia skórę, wspaniale regeneruje i napina skórę, wykazuje bardzo silne właściwości antyoksydacyjne, ma działanie odmładzające, przeciwzmarszczkowe i wygładzające dojrzałą skórę, regeneruje uszkodzony naskórek, pielęgnuje skórę suchą i skłonną do łuszczycy, działa wspomagająco w trądziku zwyczajnym i różowatym.
  • Olej słonecznikowy - jako składnik kosmetyczny najkorzystniejszy jest olej słonecznikowy otrzymywany z ziaren słonecznika, wytłaczanych na zimno, bogaty w kwas linolowy.  Wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry, zmiękcza naskórek i regeneruje. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne.
  • koenzym Q10 - bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe (zwłaszcza kwas linolowy) i białka. Pomaga wspierać struktury komórki, a także redukuje występowanie głębokich zmarszczek oraz przy regularnym stosowaniu zwiększa nawilżenie skóry.

Składniki:
AQUA , HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL,  DICAPRYLYL ETHER, GLYCERIN,  PRUNUS AMYGDALUS DUL CIS OIL,  CETEARYL ALCOHOL,  GLYCERYL STEARATE CITRATE,  PUNICA GRANATUM SEED OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL,  ORBIGNYA OLEIFERA SEED OIL,  GLYCERYL STEARATE,  TOCOPHEROL,  XANTHAN GUM,  UBIQUINONE,  PHYTIC ACID, CITRIC ACID, PARFUM, LIMONENE,  ClTRAL, LINALOOL, SODIUM BENZOATE


Moja opinia:

Krem znajduje się w małej, poręcznej tubce, dzięki czemu łatwo dozujemy niezbędną ilość kremu. Ma białą i mleczną barwę niczym tradycyjny krem. Zauważyłam, że bardzo fajnie nawilża naszą skórę i regeneruje. Bardzo podoba mi się zapach, gdyż uwielbiam wszystko, co pachnie granatem :) 
Nie wiem, jak działa na zmarszczki, jeszcze nie posiadam, ale producent obiecuje, że produkt je wygładzi. Cena w Niemczech to około 2 euro, czyli 8 zł. W Polsce kosztuje około 27 zł ,ale za dobry produkt warto tyle zapłacić.



Naturalny nawilżający krem na noc z owocem granatu.





Od producenta:

W pełni naturalny produkt bez parabenów, glikolu, sztucznych barwników, silikonu, PEG i SLS, sztucznych zapachów, hypoalergiczny.
Kluczowe składniki:
  • Olej z nasion granatu - posiada silne właściwości antyoksydacyjne i odmładzające. Regeneruje uszkodzony naskórek, odżywia i nawilża skórę, nadając jej aksamitną gładkość.
  • Olej babassu - bogaty jest w nienasycone kwasy tłuszczowe. Działa na skórę nawilżająco, zmiękczająco, działa przeciwzmarszczkowo i poprawia ukrwienie skóry.
  • Masło shea - doskonale natłuszcza i odżywia skórę, zapobiegając procesom starzenia. Dodatkowo regeneruje i odmładza dzięki zawartych w nim witaminom i kwasom tłuszczowym.

SKŁADNIKI

AOUA, GLYCERIN, HE LIANTHUS ANNUUS SEED OIL, ORBIGNYA OLEIFERA SEED OIL,  PERSEA GRATISSIMA OIL, DICAPRYLYL  ETHER, CAPRYLIC/CAPRIC, TRIGLYCERIDE, CETEARYL ALCOHOL,  SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, GLYCERYL STEARATE CITRATE,  PUNICA GRANATUM SEED OIL, BUTYROSPERMUM PARKIl BUTTER, GLYCERYL STEARATE, TOCOPHEROL, UBIQUINONE,  PARFUM,  LIMONENE, CITRAL, LINALOOL, SODIUM BENZOATE


Moja opinia:

Krem posiada identyczne opakowanie jak krem na dzień i taką sama konsystencje. Jest dobrym uzupełnieniem kremu na dzień, więc warto zaopatrzyć się w oba produkty dla lepszego efektu. Tak jak już wspomniałam wcześniej, uwielbiam ten zapach granatu. Raj dla zmysłów. Jeżeli chodzi o cenę to, jest w takiej samej cenie jak krem na dzień. 


Podsumowanie: 

Miałam okazję wypróbować już kilka kosmetyków tej firmy i żaden mnie nie zawiódł. Firma jest godna zaufania i posiada testy, które to potwierdzają. Osobiście bardzo lubię tę firmę i chętnie do niej wracam. Ja polecam a Ty?

grudnia 02, 2017

CETAPHIL MD Dermoprotektor idealny balsam do twarzy i ciała

CETAPHIL MD Dermoprotektor idealny balsam do twarzy i ciała
CETAPHIL MD Dermoprotektor czyli idealny balsam do twarzy i ciała

Każda kobieta potrzebuje takiego kosmetyku który zawsze poradzi sobie w trudnych sytuacjach.
Jest taki kosmetyk który sprawdza się u mnie wyśmienicie nie tylko na twarz ale również na całe ciało. Sięgam po niego praktycznie codziennie.

Jest to niewątpliwie kultowy kosmetyk, który wielu osobom z AZS niemal ratuje życie. 

Balsam zamknięty jest w klasycznym opakowaniu, które przyciąga uwagę.



Kilka słów od producenta:


Specjalistyczny dermokosmetyk, który powoduje głębokie i długotrwałe nawilżenie skóry.
Sprawia to jego unikatowy skład:
  • najwyższe wśród dermokosmetyków stężenie silnie wiążącej wodę gliceryny
  • olej z orzechów makadamia, który dostarcza skórze niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
  • pantenol, który łagodzi podrażnienia i ułatwia regenerację naskórka
  • składnik antybakteryjny, który sprawia, że można go stosować w przebiegu trądzika młodzieńczego
Nie zawiera substancji drażniących i alergizujących.
Jest w wygodnej postaci balsamu, który łatwo się rozprowadza i nie pozostawia uczucia tłustości.
Dzięki swoim szczególnym właściwościom Cetaphil MD Dermoprotektor Balsam do twarzy i ciała został już pięciokrotnie nagrodzony przez specjalistów wyróżnieniem Perła Dermatologii Estetycznej.
Seria Cetaphil otrzymała również godło Odkrycie Roku ogólnopolskiego konkursu Laur Klienta 2011, a sam Cetaphil MD, Dermoprotektor do skóry twarzy i całego ciała  został wyróżniony tytułem Kosmetyku Wszech Czasów w kategorii „Pielęgnacja specjalna – Problemy skórne”

Moja opinia:

Balsam jest bardzo wydajny, świetnie się wchłania i od razu daje naszej skórze uczucie porządnego nawilżenia. Dla mojej wrażliwej skóry okazał się kosmetykiem bardzo przyjaznym. Zauważyłam również, że warto nim smarować ciało po goleniu, gdyż znika problem wrastających włosków. Sprawdza się też jako super baza pod makijaż. Jestem bardzo zadowolona i mam w planach zaopatrzyć się w resztę kosmetyków tej firmy :)

Macie może ten balsam? Jeśli tak to, do czego stosujecie i jak się sprawdza?

listopada 25, 2017

Szczotka do włosów MACADAMIA OIL czyli jak dbam o moje włosy

Szczotka do włosów MACADAMIA OIL czyli jak dbam o moje włosy
Posiadaczki długich włosów doskonale wiedzą, jak ważna jest dobra szczotka do włosów.


 Gdy dwa lata temu miałam włosy do pasa, marzyłam o idealnej szczotce do włosów.
Wypróbowałam oczywiście słynną Tangle Teezer i wiele innych szczotek, ale niestety u mnie się nie sprawdziły. Pewnego dnia znajoma poleciła mi tą szczotkę.
Pomyślałam, że warto spróbować i pospiesznie zamówiłam na internecie.
Czy żałuje? o tym w moim dzisiejszym poście





Gdy szczotka była już ze mną, szybko ją wypróbowałam.
Na pierwszy rzut oka zauważyłam, że ta ceramiczna szczotka jest bardzo solidnie wykonana
Gdy przeczesałam włosy, wiedziałam, że szczotka zostanie ze mną na długie lata i tak własnie jest! Mija drugi rok :)

Idealnie rozczesuje i rozplątuje włosy, nie elektryzują się
Szczotka jest wykonana z włosia dzika, ale żadne zwierze na tym nie ucierpiało. 
Ponadto jest odporna na wysoką temperaturę i antybakteryjna. 
Dodatkowym atutem jest jej piękny wygląd. Myje ją dość często, ponieważ dość szybko wysycha a włosie zostaje w nienaruszonym stanie. 
Do minusów mogę zaliczyć cenę, ponieważ szczotka kosztuje około 70 zł, ale uważam, że za jakość się płaci. 
Ewentualnym minusem jest też to, że starł mi się już w połowie napis marki, ale to tylko taki mini minus :)



No cóż, powiedziałam już wszystko w moim dzisiejszym krótkim poście. Pozostaje mi serdecznie polecić tą szczotkę. Szczotka MACADAMIA przebija wszystkie!

Czy któraś z czytelniczek posiada już tą szczotkę? :)

listopada 01, 2017

Jak zejsc z czarnego koloru wlosow w domu?czyli moja przygoda z Uber

Jak zejsc z czarnego koloru wlosow w domu?czyli moja przygoda z Uber
Hej :) dzisiaj obiecany post o tym, jak zeszłam z czarnego koloru włosów we własnym domu.

Włosy na czarno farbowałam przez jakieś 7 lat, więc miałam już naprawdę sporo warstw pigmentu. Niestety im więcej warstw pigmentu, tym trudniej usunąć czarny kolor. 

Podjęłam już kilka prób ściągnięcia czarnego koloru, ale zawsze wracałam do czerni, gdyż w efekcie dekoloryzacji i kąpieli rozjaśniającej, miałam kilka kolorów na głowie. 
Szukałam na internecie czegoś, co nie zniszczy mi włosów i przede wszystkim ściągnie czarny kolor. Moją uwagę zwrócił produkt marki Uber. 








Jest to produkt, który usuwa wyłącznie pigment z włosów i kolor powraca do naturalnego odcienia. 

Dodam kilka słów od producenta:


Zmywacz Koloru do Włosów Uber Hair zawiera ekstrakty Japońskiego Jedwabiu, znanego ze swych mocnych właściwości ochronnych, nawilżających i zmiękczających. 


Ten niepowtarzalny preparat jest wygodnym, skutecznym i bezpiecznym sposobem na usunięcie niepożądanego koloru włosów. Nie zawiera wybielaczy, utleniaczy czy amoniaku, dzięki czemu jest bezpieczny, nie niszczy włosów i nie wpływa na ich strukturę.
Profesjonalny produkt, który został specjalnie sformułowany do bezpiecznej dekoloryzacji i przeznaczony do odwrócenia procesu utleniania (farbowania) sztucznych cząsteczek koloru występujących w domowych i salonowych farbach syntetycznych (sztucznych).
Nie rozpoznaje on wieku farby, jej koloru ani tego czy jest ona trwała lub póltrwała. Zmywa również nagromadzone warstwy kolorów, które pozostały po poprzednich farbowaniach włosów.
W odróżnieniu od większości produktów na rynku zawiera aktywne składniki “redukujące”, które powodują kurczenie się sztucznych cząsteczek farby do ich pierwotnej formy czyli bezbarwnych pośredników (inne obecnie dostępne na rynku produkty zawierają środki wybielające). W istocie, zachodząca tu redukcja Radox jest reakcją odwrotną do utleniania. Farba jest redukowana do cząsteczek pośredniczących, co powoduje, że dzięki swoim niewielkim rozmiarom mogą być uwolnione i spłukane z włosów. 
Wyposażony jest w wyjątkowy zabezpieczający system oczyszczający włosy (Buffer), który usuwa wolne cząsteczki pośredniczące przy pomocy zawartych w nim antyutleniaczy i przywraca im naturalne pH.
Oddziałowuje on jedynie na farbę syntetyczną, ponieważ kolor naturalny (melanina) jest obojętny na proces redukcji, dlatego - Kondycja włosów pozostaje nienaruszona!
Zmywacz Uber nie rozjaśnia włosów, gdyż nie posiada on takich właściwości! Odkrywa jedynie to, co ukryte jest pod warstwami farb i ujawnia efekty wywołane utlenianiem.
Nie usuwa naturalnych odcieni, barwników roślinnych i henny. 
Nie przywraca koloru odbarwionym uprzednio włosom przez wszelkiego rodzaju rozjaśniacze i wybielacze, które mają nieodwracalny wpływ na naturalną barwę włosów.
Po użyciu zmywacza włosy są natychmiast gotowe do ponownego farbowania.
Nie zawiera drażniących środków, dlatego też po jego użyciu włosy nie bedą wysuszone ani zniszczone. 


Jeżeli któś chce przeczytać instrukcję, to podaje link tutaj: Klik


A oto mój efekt: 




Ja oprócz zmiany koloru obcięłam włosy, ale absolutnie nie przyczynił się do tego zmywacz, tylko chęć zmiany wyglądu :) Niestety na chwilę obecną żałuje i zapuszczam od nowa.


Obecnie mam czerwone włosy i jeżeli jesteście ciekawi, jaką farbę używam, to zapraszam na mój poprzedni post Klik


Zapraszam też na fanpage firmy Uber, gdzie opisałam mój zabieg  Klik


Podsumowanie:

Polecam z czystym sumieniem każdej dziewczynie, która pragnie wrócić do naturalnego odcienia włosów i nie chce wydać na tym fortuny. Cena zestawu to 65 zł, Jeżeli macie krótkie włosy to spokojnie wystarczy Wam jedno opakowanie, jeśli macie długie włosy to polecam zakupić dwa opakowania. Uważam, że cena jest bardzo mała, porównując do jakości tego produktu. Ja zrobiłam 2 zabiegi, ale tak jak wspomniałam, miałam sporo warstw pigmentu. Sporym plusem jest też to, że nie zniszczyło mi to kompletnie włosów.

października 31, 2017

Moje czerwone włosy, jakiej farby używam?SYOSS!

Moje czerwone włosy, jakiej farby używam?SYOSS!
Hej :) od dzisiaj zabieram się za recenzje, nie tylko gadżetów, ale również produktów kosmetycznych !

Postanowiłam zacząć przygodę z NOWYM DZIAŁEM od moich włosów, które farbuje sama w domu
Przez 7 lat farbowałam na czarno, ale rok temu zdecydowałam się na zmiany.

W marcu 2016 roku wróciłam z czarnego koloru włosów do naturalnego brązu, we własnym domu (opiszę Wam, jak to zrobiłam w kolejnym poście). 
W grudniu zdecydowałam się na czerwień.
Już prawie rok jestem szczęśliwą posiadaczką czerwieni. Czerwony kolor jest dość trudnym kolorem, ze względu na szybkie spłukiwanie się koloru, więc trzeba dość często powtarzać farbowanie, optymalny czas to raz na miesiąc.
Przez ten rok już różne specyfiki przeleciały przez moje ręce. Najlepszą farbą, jaką miałam, jest farba marki SYOSS niestety po ostatniej farbie innej marki, po miesiącu zostałam ruda.


SYOS OLEO INTENSE: jest to pierwsza trwała i intensywna farba bez amoniaku, która nasycona jest 100% czystymi olejkami, aby zwiększyć moc koloryzacji. Odcień, jaki kupuje to 5-92 HELLES ROT (intensywna czerwień).

Pokaże Wam zdjęcia przed koloryzacją i po.
Przed koloryzacją miałam rude włosy a teraz mam kolor, który wygląda inaczej w świetle dziennym a inaczej w świetle sztucznym, jest to kolor między czerwienią a różowym.

Przed koloryzacją:


Po koloryzacji w świetle dziennym


Po koloryzacji w świetle sztucznym 


Podsumowanie:

Jest to moja ulubiona farba, która w porównaniu do innych farb trzyma się najdłużej. Nie zauważyłam, by niszczyła włosy, więc jest to kolejny plusem. 
Farba jest wydajna, ale dla pewności, zawsze kupuje dwa opakowania, wolę by zostało, niż zabrakło. Posiada wygodny sposób aplikacji, nie potrzebujemy miseczek. Mamy specjalny aplikator, w którym mieszamy farbę. Jej cena nie jest wysoka, opakowanie kosztuje około 20 zł i zapach farby jest przyjemny w porównaniu do innych firm. Minusów nie zauważyłam.

Stosujecie farby/kosmetyki SYOSS?
Jakie macie na ten temat zdanie?
Czekam na komentarze!

października 21, 2017

Iphone 7 Plus 32 GB - czy warto wydać tyle pieniędzy? Moja recenzja

Iphone 7 Plus 32 GB - czy warto wydać tyle pieniędzy? Moja recenzja
Jestem posiadaczką Iphone 7 Plus od stycznia.

Jest to mój pierwszy telefon IOS, wcześniej posiadałam Androida SONY Xperia Z3.


Wybór padł na Iphone 7 plus, gdyż jestem przyzwyczajona do dużych telefonów.

Gdy zakupiłam telefon, to przez pierwsze dwa tygodnie żałowałam zakupu, nienawidziłam go ze względu na różnice w systemie. Po dwóch tygodniach, gdy ogarnęłam system, pokochałam go i wiem, że będę wierna tej marce.













W zestawie z telefonem dostaniemy :
ładowarkę, słuchawki, przejściówka na klasyczne słuchawki. Wybaczcie, że tak zwinęłam, ale je używam, więc zwinęłam je do zdjęcia. 





Czy polecam?

Jest genialny. Jestem nim zachwycona. 
Nie wiesza się i działa bardzo płynnie.


W telefonie został zastosowany aparat działający z pomocą dwóch obiektywów, więc jakość zdjęć jest bardzo dobra. Fotografem nie jestem, ale pokaże Wam zdjęcia, które wykonałam tym telefonem ''w ruchu". Oczywiście zdaję sobie sprawę, że można nim zrobić zdecydowanie lepsze zdjęcia.
















Kolejnym plusem jest wodoodporność, ale nie będę ryzykować, więc zaopatrzyłam się na aliexpress w wodoodporne case.

 Kupiłam na tej aukcji : klik


Dźwięk w tym telefonie jest znakomity, ponieważ zastosowano w nim dwa głośniki. 

Jego design jest klasyczny i piękny. 
Ja posiadam wersje srebrną, ale są również wersje 
 onyx, czarny, złoty i różowe złoto.

Do minusów mogę zaliczyć cenę
(zapłaciłam za niego na PLN około 3400 zł)
i baterie, która przy moim użytkowaniu trzyma tylko jeden dzień. 
Ponadto jego wytrzymałość jest dobra, ale
proponuję zakupić pokrowiec i szkło ochronne, bo nie warto ryzykować rozbicia.
 Ja mam obecnie założone szkło hartowane (które jest już uszkodzone ze względu na to, że telefon już kilka razy mi spadł) .









Wszystkie prócz przeźroczystej i czarnej zakupiłam na aliexpress. 
Z lustrem zakupicie tu: klik    
Brokatową: klik 
Z logo Tomorrowland: Klik 

Podsumowanie

Jeżeli chcecie mieć naprawdę dobry telefon a cena jest bez znaczenia, to uważam że będziecie zachwyceni tym modelem.
Ja posiadam wersję 32 GB, jednak gdybym go teraz kupowała, to wybrałabym większą pojemność ale 32 GB również jest ok.

 Obecnie wyszedł Iphone 8 plus, porównywałam go z moim i wizualnie kompletnie niczym się nie różni. Ponadto różnicą jest materiał wykonania i minimalnie parametrów. 

Czy macie już swojego Iphone, lub planujecie kupić? 
A może macie jakieś pytania dotyczące telefonu?
Piszcie!

października 13, 2017

Wentylator kolumnowy KOENIC KFT 100 ideał na upały!

Wentylator kolumnowy KOENIC KFT 100 ideał na upały!

Wentylatory podłogowe to najbardziej wydajne i efektywne grupy urządzeń mieszających powietrze. 

Dziś opisze Wam wentylator który, posiadam osobiście.



Wentylator KOENIC z elektronicznym wyświetlaczem LED posiada aż 3 poziomy prędkości pracy.
Najważniejszą funkcją jest możliwość włączenia nawiewu oscylacyjnego OSC. Wentylator porusza głowicą w lewo i w prawo. 
Funkcje oscylacji można włączać i wyłączać
Bez OSC pracuje jak zwykły wentylator. 
Posiada też bardzo fajną funkcję elektronicznego timera, czyli ustawiasz ile chcesz by wentylator działał,np godzinę i on po upływie tego czasu się wyłączy. Można nim sterować poprzez przyciski lub pilota.




Ma też bardzo fajną funkcję cichego działania :). Bardzo przydatna funkcja, gdy chcemy iść spać, po prostu włączamy funkcję "zzz" i możemy cieszyć się chłodnym powietrzem i słodkim snem.

Jego cena w Media Markt to 298 zł. 
Uważam, że cena jest bardzo dobra jak na tak dobry sprzęt, na pewno nie pożałujecie.

października 07, 2017

Lustro dwustronne podświetlane Smukee czy lustro klasyczne Delco?Porównanie luster z biedronki

Lustro dwustronne podświetlane Smukee czy lustro klasyczne Delco?Porównanie luster z biedronki

Każda z nas potrzebuję do codziennego makijażu lustro. Dziś opiszę Wam lustra, które posiadam osobiście.
Czy wolę zwykłe klasyczne lustro, czy z podświetleniem? o tym w moim dzisiejszym poście 





LUSTRO KLASYCZNE MARKI DELCO





Moim klasycznym lustrem jest lustro marki Delco. Jeśli dobrze pamiętam, kosztowało około 30 zł.
Lusterko jest dwustronne, obrotowe. Powiększa 3-krotnie.




LUSTRO PODŚWIETLANE MARKI SMUKEE








Moim podświetlanym lustrem jest lusterko marki Smukee.
0brotowe, dwustronne, po jednej stronie tradycyjne, po drugiej-powiększające 5-krotnie. Ma stabilną nóżkę z antypoślizgową podstawą.
Jego cena to około 50 zł.


RÓŻNICE:









Lusterko klasyczne posiada powiększenie 3x
lusterko podświetlane aż 5x.

Lusterko klasyczne jest mniejsze i lekkie
lusterko podświetlane jest ciężkie i duże.

Lusterko klasyczne łatwo szybko obrócić
lusterko podświetlane ciężko.

Lusterko klasyczne kosztuje 30 zł 
lusterko podświetlane 50 zł.

Lusterko klasyczne nie potrzebuje baterii
lusterko podświetlane zasilane jest bateriami paluszki.




PODSUMOWANIE: 

Ja osobiście w dzień korzystam z lustra klasycznego gdyż wydaję mi się bardziej praktyczniejsze. Mogę szybko je wziąć i zrobić szybki makijaż przy oknie. Nie muszę męczyć się z obracaniem.

Jeśli potrzebuję wymalować się z samego rana, gdy na dworze jest jeszcze ciemno i nie mam dobrego światła to korzystam z lustra podświetlanego ale uważam że koniecznie trzeba mieć włączone dodatkowe światło lampy gdyż światło z samego lustra jest niedostateczne.



UWAŻAM ŻE:

Warto zakupić lustro klasyczne, jeśli wstajecie do pracy czy szkoły, gdy już jest jasno i lubicie gadżety, które zaskakują swoją lekkością i nie sprawiają żadnych problemów z użytkowaniem. 

Jeśli jednak wstajecie o 4 bądź 5 rano to polecam zakupić lustro podświetlane, pomoże Wam przede wszystkim zrobić idealny makijaż do pracy lub szkoły i nie przestraszycie się swojego wyglądu podczas przypadkowego spojrzenia w jakieś lustro :) 

października 02, 2017

Czajnik szklany podświetlany na niebiesko,idealny do Twojej kuchni!Grafner

Czajnik szklany podświetlany na niebiesko,idealny do Twojej kuchni!Grafner
Dzisiaj postanowiłam opisać Wam czajnik,który jest dość nietypowy ponieważ,gdy gotujemy w nim wodę podświetla się na niebiesko




Czajnik jest wyjątkowo funkcjonalny i łatwy w obsłudze.Przyda się w każdej nowoczesnej kuchni i doda jej nowoczesnego uroku.


Wyłączony
Włączony


Włączony
Z gotującą wodą
Gdy się wyłączy

Obudowa ze szkła dodaje niezwykłej elegancji oraz wyjątkowości w wyglądzie wizualnym naszego czajnika.
Zaletą jest również niebieskie podświetlenie,które dodaje uroku,szczególnie w momencie gdy woda już się gotuję.
Postanowiłam nagrać Wam krótki filmik i pokazać jak wygląda,gdy się już gotuję.




I jak się podoba?
  
Dodatkowe atuty które posiada:
-wykonany jest ze stali nierdzewnej
-ma pojemność 1,8 litra
-szkło żaroodporne
-chromowana pokrywa
-funkcja automatycznego otwierania wieczka
-ukryty element grzewczy
-antypoślizgowy



Jedyną wadą tego czajnika jest cena.Zapłaciłam za niego około 20 euro czyli 90 zł.Ale widziałam kilka tygodni później za 10 euro więc trzeba polować na okazję. Ewentualnie można zakupić jakiś tańszy model,uważam że będzie również ok.

Ma ktoś z Was taki czajnik bądź planuje zakup?

września 30, 2017

IDEENWELT Waga diagnostyczna szklana

IDEENWELT Waga diagnostyczna szklana
Dzisiaj recenzja szklanej wagi diagnostycznej marki Ideenwelt:




Waga poda nam
nie tylko naszą wagę ciała ale również:
-ilość tłuszczu i wody 
 -masy kostnej i masy mięśniowej w organizmie.
Posiada elektrody ze szczotkowanej stali. Jej obciążenie to aż 180 kg. 

W zestawie są też baterie. 
Zapamięta 12 zapisów wagi,rożnych osób.
Dla lepszych wyników trzeba wpisać  swój wiek,płeć i wzrost. 


"Widzi" ciężar co 100 g,
-tłuszcz w organizmie co 0,1%,
-woda co 0,1%,
-udział kości i muskułów 0,1%,

Ma duży wyświetlacz,automatyczny wyłącznik i ostrzeżenie przy niskim stanie baterii.

Cena wagi to 69,99 zł

Ma bardzo fajny,klasyczny wygląd który będzie pasował idealnie do każdej łazienki.

Jeżeli potrzebujecie klasyczną wagę do łazienki która nie tylko zmierzy waszą wagę ale również tłuszcz,wodę i wagę kości to polecam jak najbardziej.Wszystko działa jak należy.




Copyright © 2016 Witaj w moim swiecie , Blogger