stycznia 06, 2018

Keratynowe prostowanie włosów w domu za 65 zł? tak! to możliwe! UBERHAIR! :)

Keratynowe prostowanie włosów w domu za 65 zł? tak! to możliwe! UBERHAIR! :)
Dzisiaj przychodzę do Was z kolejną wspaniałą współpracą. Postanowiłam, że zaryzykuje i wypróbowałam na własnych włosach zestaw do keratynowego prostowania w domu.

Terapia keratynowa jest alternatywą dla prostownicy czy sztucznych, chemicznych preparatów prostujących. Produkt zawiera kolagen, keratynę, białka i składniki odżywcze przez co włosy odzyskują swoją witalność i kondycję.
Razem z moją koleżanką, która pełniła funkcje fryzjerki (i fotografa) przygotowałyśmy zdjęcia przed i po. 

W salonie fryzjerskim zabieg keratynowego prostowania włosów to koszt od 200 do nawet 600 zł. 
Robiąc zabieg w domu zaoszczędzicie sporo pieniędzy, gdyż zapłacimy za jedno opakowanie produktu tylko 65 zł. 
Jedynie produkty, w które musicie się zaopatrzyć to: suszarka, prostownica, grzebień, pędzelek do nakładania preparatu, miseczka, ręcznik i folia aluminiowa.
Preparat, który używałam kupicie tutaj Klik

Ponad rok temu, gdy jeszcze nie posiadałam bloga miałam pierwszą styczność z firmą UBER COSMETICS, gdzie wykonałam w domu zabieg dekoloryzacji na moich włosach. Jesteście ciekawe jak mi wyszło? Zapraszam na mój post dotyczący dekoloryzacji Klik




Keratynowe prostowanie jest w miarę proste. Wymaga jednak trochę czasu, więc musimy przeznaczyć kilka godzin w ciągu dnia, żeby wszystko zrobić dokładnie i perfekcyjnie. 

Co znalazłam w takim zestawie do keratynowego prostowania?



1. Straightening Cream ''A'' - Krem prostujący
2. Keratin Protein "B" - Proteiny keratyny
3. Fixing Cream "C" - Krem umacniający 
4. Rękawiczki
5. Instrukcja w języku polskim

Jak wykonać keratynowe prostowanie?

Szczegółową instrukcję znajdziecie w opakowaniu lub tutaj Klik :) ja opiszę Wam tylko w skrócie jak zabieg wygląda.


1. Najpierw oczyść swoje włosy myjąc je szamponem, który nie zawiera silikonów ani substancji głęboko nawilżających. 


2. Lekko wysusz włosy ręcznikiem, upewniając się, że pozostaną odpowiednio wilgotne. Delikatnie rozczesz włosy grzebieniem i podziel je na cztery części. Po nałożeniu niewielkiej ilości kremu rozczesz włosy powoli je wygładzając.

3. Po upływie określonego czasu zmyj krem prostujący "A" z włosów. Podczas mycia dokładnie usuń cały nałożony wcześniej krem. 

4. Nałóż preparat "B" na całe włosy, ale zostaw 25 % buteleczki, ponieważ preparat będzie nam jeszcze potrzebny pod koniec zabiegu.

5: Zmyj preparat po 10 minutach.

5. Zanim rozpoczniesz prostowanie za pomocą prostownicy, upewnij się, że twoje włosy są suche jedynie w 80%. Podczas prostowania porządnie rozczesuj włosy (od razu po przeciągnięciu prostownicą). Prowadź prostownicę pewnie i gładko po włosach i pamiętaj, że dla uzyskania efektu gładkich włosów jedno pasmo będzie wymagało od 6 do 12 przeciągnięć prostownicą. 

6. Rozpocznij aplikację kremu "C". Upewnij się, że każdy włos został pokryty. Po nałożeniu, pozostaw krem na włosach przez ok. 10 minut a następnie zmyj. Dokładnie myj włosy przez kilka minut. 

7. Po zmyciu kremu umacniającego nałóż na włosy pozostałości preparatu z Buteleczki "B". Delikatnie rozczesz włosy, zostaw na 1 minutę a następnie spłucz. Płucz włosy przez kolejne 2 minuty, po czym owiń je ręcznikiem.

8. Wysusz swoje włosy suszarką a następnie przygotuj prostownicę i wyprostuj je raz jeszcze, po kolei pasmo po paśmie.




Chciałam też dodać, że przez 3 dni od zabiegu nie możemy myć włosów i spinać ich gumką, oraz 2 tygodnie przed zabiegiem i 2 tygodnie po nie możemy ich farbować. Niestety ja nie zdążyłam moich włosów zafarbować i widać u mnie odrosty.
Jak długo trwa keratynowe prostowanie?

 Mój zabieg keratynowego prostowania włosów trwał około 4,5 godziny.

Podsumowanie produktu i efekty :) 

















Jestem mile zaskoczona i pod wrażeniem, że włosy mogą odżyć i być takie mięciutkie. Moje zdjęcia były robione w świetle sztucznym, więc nie widać do końca tego efektu, gdyż światło sztuczne trochę przekłamuje obraz i widać sporo "wystających" włosków, których nie widać w świetle dziennym.

 Ostatnie zdjęcie jest zrobione w świetle dziennym, jednak pogoda nie rozpieszcza i na dworze jest szaro, co przekłada się na jakość zdjęcia. 

Jeżeli chodzi o produkt to uważam że produkt za cenę 65 zł jest rewelacyjny. Produkt odżywia, wygładza i prostuje nasze włosy a efekt utrzymuje się ponadto do 60 dni. 
Plusów jest oczywiście najwięcej, ale uwzględnię, też małe minusy, do których muszę się przyczepić. Minusem jest na pewno instrukcja, ponieważ trzeba ją czytać kilka razy, żeby zrozumieć. Drugim minusem jest zapach, ale z tego co wiem, każdy produkt tak śmierdzi. Więcej minusów nie zauważyłam. Jeżeli będę chciała zrobić ponownie keratynowe prostowanie, to na pewno użyje kolejny raz tego sprawdzonego produktu bardzo dobrej firmy :) 

Uwaga! Mam dla Was rabat 10% na zestawy do keratynowego prostowania włosów :) 

Oto kod : 10Keratyna (aktywny do 31.12.2018) 


Czy są tutaj fanki keratynowego prostowania? A może chciałybyście, ale boicie się o swoje włosy? piszcie, bądź pytajcie w komentarzach :) chętnie odpowiem

stycznia 01, 2018

Revers Cosmetics czyli kosmetyki tanie i dobre

Revers Cosmetics czyli kosmetyki tanie i dobre
W dzisiejszym poście chce wam przedstawić kosmetyki polskiej firmy Revers Cosmetics, z którą nawiązałam współprace.
Revers Cosmetics to producent wysokiej jakości kosmetyków dla kobiet i mężczyzn w przystępnej cenie.

W ramach współpracy otrzymałam paczuszkę, która zawierała następujące produkty: 

- Silikonowa baza pod makijaż Mineral Illuminating 
- Korektor do twarzy Camouflage Liquid w odcieniu Beige 101
- Lakier do paznokci Diva Gel Effect w soczystym kolorze 114
- Pomadka Water Shine w kolorze 27
- Puder ryżowy Rise Dermafixer




Pierwszym produktem, który Wam przedstawię, jest rozświetlająca Baza pod makijaż Mineral Illuminating.
Dostępna jest w trzech rodzajach. Posiadam wersje Illuminating, która ma za zadanie rozświetlić nam cerę. Baza jest w formie kremu i nie jest wyczuwalna na twarzy, co jest wielkim plusem. Posiada neutralny zapach. Szata graficzna tubki jest klasyczna a ja bardzo lubię klasyczne opakowania. Cena bazy to około 7 zł. 




Podsumowując rozświetlająca baza pod makijaż, to naprawdę świetny produkt. Za tą cenę musisz koniecznie spróbować!. 





Drugim produktem będzie Camouflage Liquid. Dostępny jest w trzech kolorach. Mam odcień 101, czyli najjaśniejszy. Korektor jest bardzo naturalny i nawet jeśli przesadzicie z ilością, to nie będzie widać tej przesady. Tak jak w bazie, bardzo podoba mi się opakowanie, klasyczne i nieprzesadzone, Naturalnie zakrywa zaczerwienienia i niedoskonałości naszej cery ponadto zakrywa też zmarszczki ale na ten temat nie mogę się wypowiedzieć. Cena to 8 zł, więc niewiele.







Podsumowując Korektor Camouflage to dobry produkt z dobrą ceną.




Trzecim produktem jest lakier do paznokci Diva Gel Effect. Dostępny jest w szerokiej gamie kolorystycznej, więc pozwoli to na swobodny wybór ulubionego koloru. Lakiery mają gęstą konsystencję, która sprawia, że już po pierwszym nałożeniu otrzymamy soczysty i mocny kolor bez konieczności kolejnego nakładania. Lakier wytrzymuje spokojnie na paznokciach kilka dni. Posiada płaski i szeroki pędzelek, dzięki czemu szybciej nałożymy lakier na nasze paznokcie. Bardzo podoba mi się jego żelowa konsystencja. Cena lakieru to 5 zł.






Podsumowanie: Soczysty żelowy lakier, który równomiernie pokrywa płytkę paznokcia i jednocześnie ją utwardza. Uważam, że za tą cenę to idealny produkt.



Czwartym produktem jest pomadka do ust Water Shine. Posiada szeroką gamę kolorystyczną, co jest wielkim plusem. Ja posiadam pomadkę w numerze 27, gdyż uwielbiam ciemne kolory pomadek. Pomadka ma delikatną kremową konsystencję. Jest lekka i nie czuć jej na ustach. Wystarczy jedno pociągnięcie pomadką, aby uzyskać pożądany, intensywny efekt. Zaskakujące jest to, że nie wysusza moim ust, co robią pomadki innych firm. Cena około 8 zł.








Podsumowanie: Piękna i bardzo kremowa konsystencja. Nie wysusza ust, ciekawe opakowanie i dobra cena. 



Piątym produktem i zarazem ostatnim produktem jest puder ryżowy Rise Dermafixer. Ma on białą barwę, jednak po nałożeniu na twarz jest transparentny, więc nie jest widoczny a cera jest zmatowiona. Optycznie wygładza skórę i nadaje jej zdrowego i wypoczętego wyglądu. Mimo tego, że produkt jest silnie matujący i nie wysusza naszej cery. Kolejnym plusem, który chętnie wymienię, jest klasyczne i ładne opakowanie. Cena to około 15 zł.




Podsumowanie: Muszę powiedzieć, że jestem z niego bardzo zadowolona a efekt zmatowienia trzyma się długo i nie wysusza naszej skóry. Ponadto ma działanie antybakteryjne, przeciwtrądzikowe, oraz reguluje pracę gruczołów łojowych. Dodatkowym plusem jest cena, która nie jest wysoka.



Znacie produkty firmy Revers Cosmetics?
A może macie je w swojej kolekcji?

grudnia 31, 2017

Magiczny głośnik z bluetooth? czyli ideal od IziGSM

Magiczny głośnik z bluetooth? czyli ideal od IziGSM
Hej! Nawiązałam współpracę z firmą, która istnieje na Polskim rynku od 2004 roku i posiada najwyższej jakości akcesoria GSM do telefonów i samochodów.

W moim dzisiejszym wpisie przedstawię Wam magiczny głośnik, który zachwycił mnie swoją jakością i wyglądem.
Jest to bezprzewodowy głośnik Bluetooth Magic Tel1. Myślę, że spodoba się każdemu kto lubi słuchać muzyki.
Multimedialny głośnik Bluetooth pozwala na odtwarzanie muzyki z telefonu, karty microSD oraz odtwarzacza mp3. Urządzenie może służyć jako radio, wystarczy podłączyć do głośnika kabel ładowania. Głośnik posiada też wbudowaną funkcję zestawu głośnomówiącego.
Dodatkowym wizualnym atutem jest automatyczna zmiana kolorów niczym kameleon :). Urządzenie jest wykonane solidnie oraz posiada silikonową antypoślizgową podstawkę. W zestawie dostaniemy również kabel USB i smycz.

Parametry techniczne głośnika:
Model: K68
Bluetooth: 2.1
Zasięg: do 10m
Pojemność baterii: 55mAh
Ładowanie: poprzez port microUSB, 5V / 0,5A
Czas ładowania: 1-2 godz
Obsługiwane funkcje: AUX, Karty pamięci, Radio, Zestaw głośnomówiący
Wszelkie informacje dotyczące obsługi głośnika znajdują się w instrukcji obsługi dołączonej do głośnika.

Tutaj znajdziecie magiczny głośnik: Klik

 A teraz pokaże Wam zdjęcia i filmik, który przygotowałam specjalnie dla Was :) 





Wspominałam już wcześniej, że głośnik posiada kilka kolorów i oto one :)


Nagrałam dla Was krótki filmik, w którym możecie posłuchać, jak głośnik radzi sobie z muzyką. Wybrałam dość wymagającą muzykę i jestem bardzo mile zaskoczona, głośnik gra bardzo czysto i głośno :)



Cena głośnika to 57,49 zł - niewiele za taką jakość! 

Uwaga Uwaga!
 Mam dla Was rabacik :)
 Oto 15% rabatu na wszystkie akcesoria dla moich czytelników ❤️ 
622566

Z czystym sumieniem polecam głośnik i firmę IziGSM:) 

grudnia 30, 2017

Projektogram czyli przepiękna poduszka wspomnień!

Projektogram czyli przepiękna poduszka wspomnień!
Przychodzę do Was dzisiaj z niecodziennym postem. Dzisiejszy wpis będzie o poduszce, która zachwyciła mnie swoim wspaniałym wyglądem. Ostatnio miałam możliwość współpracować z bardzo fajną firmą PROJEKTOGRAM zajmującą się projektowaniem poduszek, kalendarzy, case, ramek, plakatów, jak i również zdjęć retro i kwadratów. 
Nie wiem jak Wy, ale ja kocham zdjęcia i mam ich tysiące. Nie ma dnia bez zdjęć, codziennie robię, chociaż po kilka zdjęć.
Uważam, że warto mieć wspomnienia! Nie tylko w głowie, ale również uwiecznione na zdjęciach.
Jestem zwolenniczką różnych spersonalizowanych gadżetów i obecnie posiadam już kubek, pokrowiec do telefonu i poduszkę z własnymi zdjęciami. Dzisiaj postanowiłam pokazać Wam moją poduszkę ;) 

I oto ona :)



Możecie wybrać poduszkę, która będzie miała 9, 16 lub 25 zdjęć. Ja wybrałam poduszkę z 25 zdjęciami, czyli maksymalna ilość zdjęć. Jestem dumna z mojej kompozycji ;D Jestem również zachwycona jakością i wyrazistością każdego zdjęcia i brawo dla firmy za jakość, gdyż u innych sprzedawców pozostawia wiele do życzenia. Na mojej poduszce królują zdjęcia z wakacji, festiwalu Tomorrowland i z przyjaciółmi.
 Macie okazję mnie teraz, chociaż troszkę poznać ;-) 











Km 





UWAGA UWAGA! 
MAM SPECJALNIE DLA WAS KOD RABATOWY 

Z kodem meriskarecenzuje15 otrzymacie rabat -15% na poduszki i 2MiniPoduszki.
 Kod ważny jest do 5.01.2018

Jak podoba Wam się poduszka i moja kompozycja ? ;D 

grudnia 09, 2017

Cosnature czyli Kosmetyki od Matki Natury krem na dzien i na noc

Cosnature czyli Kosmetyki od Matki Natury krem na dzien i na noc
Dzisiaj chciałabym Wam przybliżyć dwa świetne produkty, które kupiłam już jakiś czas temu na promocji w niemieckim netto. 
Produkty COSNATURE możecie kupić w Polsce w drogeriach i aptekach. 






Cosnature to bardzo dobrej jakości niemieckie kosmetyki naturalne, które pięknie pachną owocami. Firma ma bardzo bogatą ofertę. Poczynając od tych do pielęgnacji twarzy po ciało i włosy. Ich jakość potwierdzona jest testami OKO TEST. Wszystkie produkty są odpowiednie dla Wegan. Posiadają również certyfikat NATURE. Produkty te, nie zawierają sztucznych barwników, silikonów, parabenów, wazeliny, PEG-ów, olejów mineralnych ani syntetycznych zagęstników, są wolne od etanoloamin, SLS, SLES i EDTA. Nie ucierpiało też nad tym żadne zwierzątko.



Naturalny nawilżający krem na dzień z owocem granatu




Od producenta:

Naturalny bogaty w składniki odżywcze krem do twarzy na dzień. Wygładza i pielęgnuje dzięki naturalnemu organicznemu olejowi z nasion granatu.  Kompozycja  odżywczych olejków: słonecznikowy, olej ze słodkich migdałów, jojoba, babassu i koenzymu Q10, wspaniale nawilża skórę, zapewnia ochronę przed wolnymi rodnikami, wspomaga regenerację komórek.  Odpowiedni jako baza pod makijaż.  Polecany do wszystkich typów cery nawet szczególnie wymagającej. 
Produkt przebadany dermatologicznie wolny od syntetycznych substancji zapachowych, barwników i konserwantów.
- naturalny zapach
- bez parabenów,
- bez glikolu,
- bez sztucznych barwników
- bez silikonu
- bez Phenoxyethanolu
- bez PEG i SLS
- bez składników GMO
- fizjologiczne pH
- hypoalergiczny
Kluczowe składniki:
  • olej z nasion granatu – bogaty, wygładza i odżywia skórę, wspaniale regeneruje i napina skórę, wykazuje bardzo silne właściwości antyoksydacyjne, ma działanie odmładzające, przeciwzmarszczkowe i wygładzające dojrzałą skórę, regeneruje uszkodzony naskórek, pielęgnuje skórę suchą i skłonną do łuszczycy, działa wspomagająco w trądziku zwyczajnym i różowatym.
  • Olej słonecznikowy - jako składnik kosmetyczny najkorzystniejszy jest olej słonecznikowy otrzymywany z ziaren słonecznika, wytłaczanych na zimno, bogaty w kwas linolowy.  Wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry, zmiękcza naskórek i regeneruje. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne.
  • koenzym Q10 - bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe (zwłaszcza kwas linolowy) i białka. Pomaga wspierać struktury komórki, a także redukuje występowanie głębokich zmarszczek oraz przy regularnym stosowaniu zwiększa nawilżenie skóry.

Składniki:
AQUA , HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL,  DICAPRYLYL ETHER, GLYCERIN,  PRUNUS AMYGDALUS DUL CIS OIL,  CETEARYL ALCOHOL,  GLYCERYL STEARATE CITRATE,  PUNICA GRANATUM SEED OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL,  ORBIGNYA OLEIFERA SEED OIL,  GLYCERYL STEARATE,  TOCOPHEROL,  XANTHAN GUM,  UBIQUINONE,  PHYTIC ACID, CITRIC ACID, PARFUM, LIMONENE,  ClTRAL, LINALOOL, SODIUM BENZOATE


Moja opinia:

Krem znajduje się w małej, poręcznej tubce, dzięki czemu łatwo dozujemy niezbędną ilość kremu. Ma białą i mleczną barwę niczym tradycyjny krem. Zauważyłam, że bardzo fajnie nawilża naszą skórę i regeneruje. Bardzo podoba mi się zapach, gdyż uwielbiam wszystko, co pachnie granatem :) 
Nie wiem, jak działa na zmarszczki, jeszcze nie posiadam, ale producent obiecuje, że produkt je wygładzi. Cena w Niemczech to około 2 euro, czyli 8 zł. W Polsce kosztuje około 27 zł ,ale za dobry produkt warto tyle zapłacić.



Naturalny nawilżający krem na noc z owocem granatu.





Od producenta:

W pełni naturalny produkt bez parabenów, glikolu, sztucznych barwników, silikonu, PEG i SLS, sztucznych zapachów, hypoalergiczny.
Kluczowe składniki:
  • Olej z nasion granatu - posiada silne właściwości antyoksydacyjne i odmładzające. Regeneruje uszkodzony naskórek, odżywia i nawilża skórę, nadając jej aksamitną gładkość.
  • Olej babassu - bogaty jest w nienasycone kwasy tłuszczowe. Działa na skórę nawilżająco, zmiękczająco, działa przeciwzmarszczkowo i poprawia ukrwienie skóry.
  • Masło shea - doskonale natłuszcza i odżywia skórę, zapobiegając procesom starzenia. Dodatkowo regeneruje i odmładza dzięki zawartych w nim witaminom i kwasom tłuszczowym.

SKŁADNIKI

AOUA, GLYCERIN, HE LIANTHUS ANNUUS SEED OIL, ORBIGNYA OLEIFERA SEED OIL,  PERSEA GRATISSIMA OIL, DICAPRYLYL  ETHER, CAPRYLIC/CAPRIC, TRIGLYCERIDE, CETEARYL ALCOHOL,  SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, GLYCERYL STEARATE CITRATE,  PUNICA GRANATUM SEED OIL, BUTYROSPERMUM PARKIl BUTTER, GLYCERYL STEARATE, TOCOPHEROL, UBIQUINONE,  PARFUM,  LIMONENE, CITRAL, LINALOOL, SODIUM BENZOATE


Moja opinia:

Krem posiada identyczne opakowanie jak krem na dzień i taką sama konsystencje. Jest dobrym uzupełnieniem kremu na dzień, więc warto zaopatrzyć się w oba produkty dla lepszego efektu. Tak jak już wspomniałam wcześniej, uwielbiam ten zapach granatu. Raj dla zmysłów. Jeżeli chodzi o cenę to, jest w takiej samej cenie jak krem na dzień. 


Podsumowanie: 

Miałam okazję wypróbować już kilka kosmetyków tej firmy i żaden mnie nie zawiódł. Firma jest godna zaufania i posiada testy, które to potwierdzają. Osobiście bardzo lubię tę firmę i chętnie do niej wracam. Ja polecam a Ty?

grudnia 02, 2017

CETAPHIL MD Dermoprotektor idealny balsam do twarzy i ciała

CETAPHIL MD Dermoprotektor idealny balsam do twarzy i ciała
CETAPHIL MD Dermoprotektor czyli idealny balsam do twarzy i ciała

Każda kobieta potrzebuje takiego kosmetyku który zawsze poradzi sobie w trudnych sytuacjach.
Jest taki kosmetyk który sprawdza się u mnie wyśmienicie nie tylko na twarz ale również na całe ciało. Sięgam po niego praktycznie codziennie.

Jest to niewątpliwie kultowy kosmetyk, który wielu osobom z AZS niemal ratuje życie. 

Balsam zamknięty jest w klasycznym opakowaniu, które przyciąga uwagę.



Kilka słów od producenta:


Specjalistyczny dermokosmetyk, który powoduje głębokie i długotrwałe nawilżenie skóry.
Sprawia to jego unikatowy skład:
  • najwyższe wśród dermokosmetyków stężenie silnie wiążącej wodę gliceryny
  • olej z orzechów makadamia, który dostarcza skórze niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
  • pantenol, który łagodzi podrażnienia i ułatwia regenerację naskórka
  • składnik antybakteryjny, który sprawia, że można go stosować w przebiegu trądzika młodzieńczego
Nie zawiera substancji drażniących i alergizujących.
Jest w wygodnej postaci balsamu, który łatwo się rozprowadza i nie pozostawia uczucia tłustości.
Dzięki swoim szczególnym właściwościom Cetaphil MD Dermoprotektor Balsam do twarzy i ciała został już pięciokrotnie nagrodzony przez specjalistów wyróżnieniem Perła Dermatologii Estetycznej.
Seria Cetaphil otrzymała również godło Odkrycie Roku ogólnopolskiego konkursu Laur Klienta 2011, a sam Cetaphil MD, Dermoprotektor do skóry twarzy i całego ciała  został wyróżniony tytułem Kosmetyku Wszech Czasów w kategorii „Pielęgnacja specjalna – Problemy skórne”

Moja opinia:

Balsam jest bardzo wydajny, świetnie się wchłania i od razu daje naszej skórze uczucie porządnego nawilżenia. Dla mojej wrażliwej skóry okazał się kosmetykiem bardzo przyjaznym. Zauważyłam również, że warto nim smarować ciało po goleniu, gdyż znika problem wrastających włosków. Sprawdza się też jako super baza pod makijaż. Jestem bardzo zadowolona i mam w planach zaopatrzyć się w resztę kosmetyków tej firmy :)

Macie może ten balsam? Jeśli tak to, do czego stosujecie i jak się sprawdza?

listopada 25, 2017

Szczotka do włosów MACADAMIA OIL czyli jak dbam o moje włosy

Szczotka do włosów MACADAMIA OIL czyli jak dbam o moje włosy
Posiadaczki długich włosów doskonale wiedzą, jak ważna jest dobra szczotka do włosów.


 Gdy dwa lata temu miałam włosy do pasa, marzyłam o idealnej szczotce do włosów.
Wypróbowałam oczywiście słynną Tangle Teezer i wiele innych szczotek, ale niestety u mnie się nie sprawdziły. Pewnego dnia znajoma poleciła mi tą szczotkę.
Pomyślałam, że warto spróbować i pospiesznie zamówiłam na internecie.
Czy żałuje? o tym w moim dzisiejszym poście





Gdy szczotka była już ze mną, szybko ją wypróbowałam.
Na pierwszy rzut oka zauważyłam, że ta ceramiczna szczotka jest bardzo solidnie wykonana
Gdy przeczesałam włosy, wiedziałam, że szczotka zostanie ze mną na długie lata i tak własnie jest! Mija drugi rok :)

Idealnie rozczesuje i rozplątuje włosy, nie elektryzują się
Szczotka jest wykonana z włosia dzika, ale żadne zwierze na tym nie ucierpiało. 
Ponadto jest odporna na wysoką temperaturę i antybakteryjna. 
Dodatkowym atutem jest jej piękny wygląd. Myje ją dość często, ponieważ dość szybko wysycha a włosie zostaje w nienaruszonym stanie. 
Do minusów mogę zaliczyć cenę, ponieważ szczotka kosztuje około 70 zł, ale uważam, że za jakość się płaci. 
Ewentualnym minusem jest też to, że starł mi się już w połowie napis marki, ale to tylko taki mini minus :)



No cóż, powiedziałam już wszystko w moim dzisiejszym krótkim poście. Pozostaje mi serdecznie polecić tą szczotkę. Szczotka MACADAMIA przebija wszystkie!

Czy któraś z czytelniczek posiada już tą szczotkę? :)

listopada 01, 2017

Jak zejsc z czarnego koloru wlosow w domu?czyli moja przygoda z Uber

Jak zejsc z czarnego koloru wlosow w domu?czyli moja przygoda z Uber
Hej :) dzisiaj obiecany post o tym, jak zeszłam z czarnego koloru włosów we własnym domu.

Włosy na czarno farbowałam przez jakieś 7 lat, więc miałam już naprawdę sporo warstw pigmentu. Niestety im więcej warstw pigmentu, tym trudniej usunąć czarny kolor. 

Podjęłam już kilka prób ściągnięcia czarnego koloru, ale zawsze wracałam do czerni, gdyż w efekcie dekoloryzacji i kąpieli rozjaśniającej, miałam kilka kolorów na głowie. 
Szukałam na internecie czegoś, co nie zniszczy mi włosów i przede wszystkim ściągnie czarny kolor. Moją uwagę zwrócił produkt marki Uber. 








Jest to produkt, który usuwa wyłącznie pigment z włosów i kolor powraca do naturalnego odcienia. 

Dodam kilka słów od producenta:


Zmywacz Koloru do Włosów Uber Hair zawiera ekstrakty Japońskiego Jedwabiu, znanego ze swych mocnych właściwości ochronnych, nawilżających i zmiękczających. 


Ten niepowtarzalny preparat jest wygodnym, skutecznym i bezpiecznym sposobem na usunięcie niepożądanego koloru włosów. Nie zawiera wybielaczy, utleniaczy czy amoniaku, dzięki czemu jest bezpieczny, nie niszczy włosów i nie wpływa na ich strukturę.
Profesjonalny produkt, który został specjalnie sformułowany do bezpiecznej dekoloryzacji i przeznaczony do odwrócenia procesu utleniania (farbowania) sztucznych cząsteczek koloru występujących w domowych i salonowych farbach syntetycznych (sztucznych).
Nie rozpoznaje on wieku farby, jej koloru ani tego czy jest ona trwała lub póltrwała. Zmywa również nagromadzone warstwy kolorów, które pozostały po poprzednich farbowaniach włosów.
W odróżnieniu od większości produktów na rynku zawiera aktywne składniki “redukujące”, które powodują kurczenie się sztucznych cząsteczek farby do ich pierwotnej formy czyli bezbarwnych pośredników (inne obecnie dostępne na rynku produkty zawierają środki wybielające). W istocie, zachodząca tu redukcja Radox jest reakcją odwrotną do utleniania. Farba jest redukowana do cząsteczek pośredniczących, co powoduje, że dzięki swoim niewielkim rozmiarom mogą być uwolnione i spłukane z włosów. 
Wyposażony jest w wyjątkowy zabezpieczający system oczyszczający włosy (Buffer), który usuwa wolne cząsteczki pośredniczące przy pomocy zawartych w nim antyutleniaczy i przywraca im naturalne pH.
Oddziałowuje on jedynie na farbę syntetyczną, ponieważ kolor naturalny (melanina) jest obojętny na proces redukcji, dlatego - Kondycja włosów pozostaje nienaruszona!
Zmywacz Uber nie rozjaśnia włosów, gdyż nie posiada on takich właściwości! Odkrywa jedynie to, co ukryte jest pod warstwami farb i ujawnia efekty wywołane utlenianiem.
Nie usuwa naturalnych odcieni, barwników roślinnych i henny. 
Nie przywraca koloru odbarwionym uprzednio włosom przez wszelkiego rodzaju rozjaśniacze i wybielacze, które mają nieodwracalny wpływ na naturalną barwę włosów.
Po użyciu zmywacza włosy są natychmiast gotowe do ponownego farbowania.
Nie zawiera drażniących środków, dlatego też po jego użyciu włosy nie bedą wysuszone ani zniszczone. 


Jeżeli któś chce przeczytać instrukcję, to podaje link tutaj: Klik


A oto mój efekt: 




Ja oprócz zmiany koloru obcięłam włosy, ale absolutnie nie przyczynił się do tego zmywacz, tylko chęć zmiany wyglądu :) Niestety na chwilę obecną żałuje i zapuszczam od nowa.


Obecnie mam czerwone włosy i jeżeli jesteście ciekawi, jaką farbę używam, to zapraszam na mój poprzedni post Klik


Zapraszam też na fanpage firmy Uber, gdzie opisałam mój zabieg  Klik


Podsumowanie:

Polecam z czystym sumieniem każdej dziewczynie, która pragnie wrócić do naturalnego odcienia włosów i nie chce wydać na tym fortuny. Cena zestawu to 65 zł, Jeżeli macie krótkie włosy to spokojnie wystarczy Wam jedno opakowanie, jeśli macie długie włosy to polecam zakupić dwa opakowania. Uważam, że cena jest bardzo mała, porównując do jakości tego produktu. Ja zrobiłam 2 zabiegi, ale tak jak wspomniałam, miałam sporo warstw pigmentu. Sporym plusem jest też to, że nie zniszczyło mi to kompletnie włosów.

października 31, 2017

Moje czerwone włosy, jakiej farby używam?SYOSS!

Moje czerwone włosy, jakiej farby używam?SYOSS!
Hej :) od dzisiaj zabieram się za recenzje, nie tylko gadżetów, ale również produktów kosmetycznych !


Postanowiłam zacząć przygodę z NOWYM DZIAŁEM od moich włosów, które farbuje sama w domu
Przez 7 lat farbowałam na czarno, ale rok temu zdecydowałam się na zmiany.

W marcu 2016 roku wróciłam z czarnego koloru włosów do naturalnego brązu, we własnym domu. Więcej informacji znajdziecie tutaj Klik
W grudniu zdecydowałam się na czerwień.
Już prawie rok jestem szczęśliwą posiadaczką czerwieni. Czerwony kolor jest dość trudnym kolorem, ze względu na szybkie spłukiwanie się koloru, więc trzeba dość często powtarzać farbowanie, optymalny czas to raz na miesiąc.
Przez ten rok już różne specyfiki przeleciały przez moje ręce. Najlepszą farbą, jaką miałam, jest farba marki SYOSS niestety po ostatniej farbie innej marki, po miesiącu zostałam ruda.


SYOS OLEO INTENSE: jest to pierwsza trwała i intensywna farba bez amoniaku, która nasycona jest 100% czystymi olejkami, aby zwiększyć moc koloryzacji. Odcień, jaki kupuje to 5-92 HELLES ROT (intensywna czerwień).

Pokaże Wam zdjęcia przed koloryzacją i po.
Przed koloryzacją miałam rude włosy a teraz mam kolor, który wygląda inaczej w świetle dziennym a inaczej w świetle sztucznym, jest to kolor między czerwienią a różowym.

Przed koloryzacją:


Po koloryzacji w świetle dziennym


Po koloryzacji w świetle sztucznym 


Podsumowanie:

Jest to moja ulubiona farba, która w porównaniu do innych farb trzyma się najdłużej. Nie zauważyłam, by niszczyła włosy, więc jest to kolejny plusem. 
Farba jest wydajna, ale dla pewności, zawsze kupuje dwa opakowania, wolę by zostało, niż zabrakło. Posiada wygodny sposób aplikacji, nie potrzebujemy miseczek. Mamy specjalny aplikator, w którym mieszamy farbę. Jej cena nie jest wysoka, opakowanie kosztuje około 20 zł i zapach farby jest przyjemny w porównaniu do innych firm. Minusów nie zauważyłam.

Stosujecie farby/kosmetyki SYOSS?
Jakie macie na ten temat zdanie?
Czekam na komentarze!
Copyright © 2016 Witaj w moim swiecie , Blogger