czerwca 29, 2018

Jaka prostownica jest najlepsza? Braun Satin Hair 7 z jonizacją!

Jaka prostownica jest najlepsza? Braun Satin Hair 7 z jonizacją!
Hej! Na początku chciałam Was przeprosić za moją nieobecność od marca. Dużo się w moim życiu działo a właściwie to dzieje, wiem że tęsknicie, więc postanowiłam napisać wreszcie nowy post. 
Dzisiaj pokaże Wam moją prostownicę do włosów. 
Posiadam ją rok, więc jestem w stanie wyrazić opinie na jej temat.






Mam długie włosy, które lubią lekko się podkręcać. Postanowiłam pozbyć się tego problemu i zakupiłam prostownicę marki Braun Satin Hair 7 ST 710. 
Prostownica nie tylko będzie służyć Wam do prostowania, bez problemu zakręcicie nią loki. Nie jestem zwolenniczką codziennego prostowania, ale gdy wychodzę na imprezę, to jest mi bardzo przydatna.



Kilka słów producenta:


Zdrowsza stylizacja włosów dzięki prostownicy Braun Satin Hair 7 
Prostownica Braun Satin Hair 7 z systemem IONTEC została specjalnie opracowana, aby podczas stylizacji przywrócić Twoim włosom blask i dobrą kondycję.
Marka Braun jest częścią największej na świecie firmy produkującej urządzenia do stylizacji włosów, mogącej poszczycić się licznymi innowacjami w tej dziedzinie. Specjaliści marki Braun odkryli, że stylizacja przy użyciu temperatury powyżej 200°C nieodwracalnie uszkadza strukturę włosa. Zgodnie z naszą pasją dbałości o zdrowie włosów, prostownica Satin Hair 7 wykorzystuje zaawansowany system IONTEC i posiada dokładną regulację temperatury do 200°C. Zobaczysz i odczujesz różnicę, gdy Twoje włosy staną się błyszczące, lśniące i gładkie.

IONTEC - aktywny strumień jonizujący - IONTEC to unikalna technologia, która została opracowana specjalnie do ochrony włosów i stanowi gwarancję zdrowszej stylizacji. Naciśnięcie przycisku aktywuje opatentowane strumienie IONTEC uwalniając miliony aktywnych jonów. Strumień jonizujący działa podobnie do odżywki. Jony otaczają każdy pojedynczy włos i szybko przywracają właściwy poziom nawilżenia, które zwykle jest tracone podczas stylizacji przy użyciu nadmiernej temperatury. Ponadto strumień jonizujący natychmiastowo układa naelektryzowane i odstające włosy, pozwalając uzyskać przyjemną w dotyku gładkość i blask.

Płytki ceramiczne NanoGlide - elastyczne ceramiczne płytki NanoGlide są 3 razy gładsze od zwykłych płytek ceramicznych, by utrzymać dobrą kondycję struktury włosa.

Ruchome płytki - dla dodatkowej ochrony prostownica wyposażona jest w opatentowane uginające się płytki, które znacznie zmniejszają tarcie. Ponadto jedna z płytek jest sprężynowana i ugina się przy nadmiernym nacisku w trakcie stylizacji. Chroni strukturę włosów, aby zapobiec ich uszkodzeniu.

Regulacja temperatury - prostownica Braun Satin Hair 7 pracuje w temperaturach bezpiecznych dla włosów, pozwalając na precyzyjną ich regulację - skokowo co 5°C, odpowiednio do poszczególnych rodzajów włosów (od 130°C do 200°C). Dzięki temu możesz dostosować temperaturę do własnych potrzeb.



Czy to co mówi producent jest prawdą? może najpierw pokaże Wam efekty ;)








Od pierwszego użycia prostownica wpadła w mój gust. Jest bardzo lekka, dobrze trzyma się w rękach i ma bardzo prosty design. Gdy prostuje nią włosy, to zawsze wybieram dodatkową funkcję jonizacji, ponieważ włosy po wyprostowaniu są niesamowicie miękkie i mam wrażenie, że nie niszczą się tak, jak przy prostowaniu bez jonizacji. Cała fryzura utrzymuje się bez zarzutu.







Możecie wybrać temperaturę od 130 do 200 stopni. Ja prostuje w temperaturze 180 stopni i uważam tę temperaturę za wystarczającą dla moich włosów. 
Na wyprostowanie całej powierzchni włosów poświęcam około 15/20 minut. 

Tak jak wcześniej wspomniałam, bez problemu zrobicie nią loczki, prostownica ma funkcje obracania, więc sytuacja jest nieco ułatwiona, gdyż unikniecie splątanego kabla.
Gdy skończycie prostować włosy i wyłączycie prostownice, to ona nie wyłączy się od razu. 
Prostownica zostanie uruchomiona w tryb ostrzeżenia. Zobaczycie na ekranie znaczek, który wskazuje, że prostownica jest bardzo gorąca, dopiero po wystygnięciu prostownica wyłączy się automatycznie.
Dodatkowo w komplecie dostaniecie pokrowiec, w którym możecie trzymać gorącą prostownicę. 

Wielkim zaskoczeniem jest również cena prostownicy, jej koszt to około 159 zł, czyli bardzo niewiele za tak dobry sprzęt. Bardzo chciałabym przyczepić się do chociaż jednej rzeczy, ale minusów niestety nie posiada :) 

Polecam z czystym sumieniem ten sprzęt. 

lutego 28, 2018

JELLY BEAR HAIR - witaminowe zelki na zdrowe wlosy 500% Biotyny

JELLY BEAR HAIR - witaminowe zelki na zdrowe wlosy 500% Biotyny
Cześć kochani :) 
Z góry przepraszam, że tak długo mnie tutaj nie było. Obecnie mam troszkę więcej czasu, więc wracam do Was z bardzo fajnym postem. 

Dzisiaj postanowiłam zrobić recenzję produktu, który stosuję już prawię miesiąc i kończę powoli moją kurację.

Od czasu zimowego stan moich włosów się lekko pogorszył a ja nie chcę ich obcinać. Zapuszczam je od nowa i marze by do wakacji były za pas. 

Kilka tygodni temu udało mi się podjąć współpracę z firmą JELLY BEAR HAIR, o której dzisiaj mowa na moim blogu, więc teraz pod koniec mojej kuracji jestem w stanie opisać Wam moje wrażenia dotyczące witamin w formie żelek.












W jednym opakowaniu Jelly Bear - witaminowe żelki znajduję się około 60 miśków, czyli wystarczy Wam na miesiąc kuracji.
 Dzienna dawka to 2 miśki, bardzo szkoda, że tylko dwa, gdyż są pyszne i najchętniej zjadłabym całe opakowanie ;D 
Jedna żelka ma tylko 3 kcal, jest bez glutenu, laktozy, oraz jest wolna od GMO. Posiada wartościowe witaminy, których skład widzicie na załączonym niżej zdjęciu.






Biotyna, cynk, selen - pomaga zachować zdrowe włosy
Niacyna, witamina A - pomaga zachować zdrową skórę
Witamina E - pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
Miedź - korzystnie wpływa na kolor i blask włosów





Zauważyłam, że moje włosy zdecydowanie mniej wypadają, pojawiło się sporo baby hair, co mnie cieszy najbardziej. Mam wrażenie, że ogółem się wzmocniły i wyglądają lepiej. 
Nie wiem, czy to zasługa żelek, ale moje paznokcie zrobiły się bardzo błyszczące i twarde, a nie stosuję nawet żadnej odżywki do paznokci. Dodatkowym plusem jest poprawa mojego samopoczucia! nic w tym dziwnego, gdyż żelki mają w swoim składzie wartościowe witaminy. Chciałabym znaleźć jakiś minus tego produktu, ale niestety nie znalazłam. Hmmm... no może cena jest wysoka, ale za dobry produkt się płaci.




Cena za jedno opakowanie produktu to 159 zł, ale obecnie trwa promocja, gdzie dostaniecie drugie opakowanie gratis :)

Dodatkowo ja posiadam 10% zniżki dla Was.

Z kodem BL24218370 
możecie zamówić wybrany przez Was zestaw tutaj KLIK

LUB

Z kodem Meriska92 możecie zamówić tutaj Klik
Co myślicie o tym produkcie?
Dajcie znać w komentarzach :)


stycznia 06, 2018

Keratynowe prostowanie włosów w domu za 65 zł? to możliwe! UBERHAIR! :)

Keratynowe prostowanie włosów w domu za 65 zł? to możliwe! UBERHAIR! :)
Dzisiaj przychodzę do Was z kolejną wspaniałą współpracą. Postanowiłam, że zaryzykuje i wypróbowałam na własnych włosach zestaw do keratynowego prostowania w domu.

Terapia keratynowa jest alternatywą dla prostownicy czy sztucznych, chemicznych preparatów prostujących. Produkt zawiera kolagen, keratynę, białka i składniki odżywcze przez co włosy odzyskują swoją witalność i kondycję.
Razem z moją koleżanką, która pełniła funkcje fryzjerki (i fotografa) przygotowałyśmy zdjęcia przed i po. 

W salonie fryzjerskim zabieg keratynowego prostowania włosów to koszt od 200 do nawet 600 zł. 
Robiąc zabieg w domu zaoszczędzicie sporo pieniędzy, gdyż zapłacimy za jedno opakowanie produktu tylko 65 zł. 
Jedynie produkty, w które musicie się zaopatrzyć to: suszarka, prostownica, grzebień, pędzelek do nakładania preparatu, miseczka, ręcznik i folia aluminiowa.
Preparat, który używałam kupicie tutaj Klik

Ponad rok temu, gdy jeszcze nie posiadałam bloga miałam pierwszą styczność z firmą UBER COSMETICS, gdzie wykonałam w domu zabieg dekoloryzacji na moich włosach. Jesteście ciekawe jak mi wyszło? Zapraszam na mój post dotyczący dekoloryzacji Klik




Keratynowe prostowanie jest w miarę proste. Wymaga jednak trochę czasu, więc musimy przeznaczyć kilka godzin w ciągu dnia, żeby wszystko zrobić dokładnie i perfekcyjnie. 

Co znalazłam w takim zestawie do keratynowego prostowania?



1. Straightening Cream ''A'' - Krem prostujący
2. Keratin Protein "B" - Proteiny keratyny
3. Fixing Cream "C" - Krem umacniający 
4. Rękawiczki
5. Instrukcja w języku polskim

Jak wykonać keratynowe prostowanie?

Szczegółową instrukcję znajdziecie w opakowaniu lub tutaj Klik :) ja opiszę Wam tylko w skrócie jak zabieg wygląda.


1. Najpierw oczyść swoje włosy myjąc je szamponem, który nie zawiera silikonów ani substancji głęboko nawilżających. 


2. Lekko wysusz włosy ręcznikiem, upewniając się, że pozostaną odpowiednio wilgotne. Delikatnie rozczesz włosy grzebieniem i podziel je na cztery części. Po nałożeniu niewielkiej ilości kremu rozczesz włosy powoli je wygładzając.

3. Po upływie określonego czasu zmyj krem prostujący "A" z włosów. Podczas mycia dokładnie usuń cały nałożony wcześniej krem. 

4. Nałóż preparat "B" na całe włosy, ale zostaw 25 % buteleczki, ponieważ preparat będzie nam jeszcze potrzebny pod koniec zabiegu.

5: Zmyj preparat po 10 minutach.

5. Zanim rozpoczniesz prostowanie za pomocą prostownicy, upewnij się, że twoje włosy są suche jedynie w 80%. Podczas prostowania porządnie rozczesuj włosy (od razu po przeciągnięciu prostownicą). Prowadź prostownicę pewnie i gładko po włosach i pamiętaj, że dla uzyskania efektu gładkich włosów jedno pasmo będzie wymagało od 6 do 12 przeciągnięć prostownicą. 

6. Rozpocznij aplikację kremu "C". Upewnij się, że każdy włos został pokryty. Po nałożeniu, pozostaw krem na włosach przez ok. 10 minut a następnie zmyj. Dokładnie myj włosy przez kilka minut. 

7. Po zmyciu kremu umacniającego nałóż na włosy pozostałości preparatu z Buteleczki "B". Delikatnie rozczesz włosy, zostaw na 1 minutę a następnie spłucz. Płucz włosy przez kolejne 2 minuty, po czym owiń je ręcznikiem.

8. Wysusz swoje włosy suszarką a następnie przygotuj prostownicę i wyprostuj je raz jeszcze, po kolei pasmo po paśmie.




Chciałam też dodać, że przez 3 dni od zabiegu nie możemy myć włosów i spinać ich gumką, oraz 2 tygodnie przed zabiegiem i 2 tygodnie po nie możemy ich farbować. Niestety ja nie zdążyłam moich włosów zafarbować i widać u mnie odrosty.
Jak długo trwa keratynowe prostowanie?

 Mój zabieg keratynowego prostowania włosów trwał około 4,5 godziny.

Podsumowanie produktu i efekty :) 

















Jestem mile zaskoczona i pod wrażeniem, że włosy mogą odżyć i być takie mięciutkie. Moje zdjęcia były robione w świetle sztucznym, więc nie widać do końca tego efektu, gdyż światło sztuczne trochę przekłamuje obraz i widać sporo "wystających" włosków, których nie widać w świetle dziennym.

 Ostatnie zdjęcie jest zrobione w świetle dziennym, jednak pogoda nie rozpieszcza i na dworze jest szaro, co przekłada się na jakość zdjęcia. 

Jeżeli chodzi o produkt to uważam że produkt za cenę 65 zł jest rewelacyjny. Produkt odżywia, wygładza i prostuje nasze włosy a efekt utrzymuje się ponadto do 60 dni. 
Plusów jest oczywiście najwięcej, ale uwzględnię, też małe minusy, do których muszę się przyczepić. Minusem jest na pewno instrukcja, ponieważ trzeba ją czytać kilka razy, żeby zrozumieć. Drugim minusem jest zapach, ale z tego co wiem, każdy produkt tak śmierdzi. Więcej minusów nie zauważyłam. Jeżeli będę chciała zrobić ponownie keratynowe prostowanie, to na pewno użyje kolejny raz tego sprawdzonego produktu bardzo dobrej firmy :) 

Uwaga! Mam dla Was rabat 10% na zestawy do keratynowego prostowania włosów :) 

Oto kod : 10Keratyna (aktywny do 31.12.2018) 


Czy są tutaj fanki keratynowego prostowania? A może chciałybyście, ale boicie się o swoje włosy? piszcie, bądź pytajcie w komentarzach :) chętnie odpowiem

stycznia 01, 2018

Revers Cosmetics czyli kosmetyki tanie i dobre

Revers Cosmetics czyli kosmetyki tanie i dobre
W dzisiejszym poście chce wam przedstawić kosmetyki polskiej firmy Revers Cosmetics, z którą nawiązałam współprace.
Revers Cosmetics to producent wysokiej jakości kosmetyków dla kobiet i mężczyzn w przystępnej cenie.

W ramach współpracy otrzymałam paczuszkę, która zawierała następujące produkty: 

- Silikonowa baza pod makijaż Mineral Illuminating 
- Korektor do twarzy Camouflage Liquid w odcieniu Beige 101
- Lakier do paznokci Diva Gel Effect w soczystym kolorze 114
- Pomadka Water Shine w kolorze 27
- Puder ryżowy Rise Dermafixer




Pierwszym produktem, który Wam przedstawię, jest rozświetlająca Baza pod makijaż Mineral Illuminating.
Dostępna jest w trzech rodzajach. Posiadam wersje Illuminating, która ma za zadanie rozświetlić nam cerę. Baza jest w formie kremu i nie jest wyczuwalna na twarzy, co jest wielkim plusem. Posiada neutralny zapach. Szata graficzna tubki jest klasyczna a ja bardzo lubię klasyczne opakowania. Cena bazy to około 7 zł. 




Podsumowując rozświetlająca baza pod makijaż, to naprawdę świetny produkt. Za tą cenę musisz koniecznie spróbować!. 





Drugim produktem będzie Camouflage Liquid. Dostępny jest w trzech kolorach. Mam odcień 101, czyli najjaśniejszy. Korektor jest bardzo naturalny i nawet jeśli przesadzicie z ilością, to nie będzie widać tej przesady. Tak jak w bazie, bardzo podoba mi się opakowanie, klasyczne i nieprzesadzone, Naturalnie zakrywa zaczerwienienia i niedoskonałości naszej cery ponadto zakrywa też zmarszczki ale na ten temat nie mogę się wypowiedzieć. Cena to 8 zł, więc niewiele.







Podsumowując Korektor Camouflage to dobry produkt z dobrą ceną.




Trzecim produktem jest lakier do paznokci Diva Gel Effect. Dostępny jest w szerokiej gamie kolorystycznej, więc pozwoli to na swobodny wybór ulubionego koloru. Lakiery mają gęstą konsystencję, która sprawia, że już po pierwszym nałożeniu otrzymamy soczysty i mocny kolor bez konieczności kolejnego nakładania. Lakier wytrzymuje spokojnie na paznokciach kilka dni. Posiada płaski i szeroki pędzelek, dzięki czemu szybciej nałożymy lakier na nasze paznokcie. Bardzo podoba mi się jego żelowa konsystencja. Cena lakieru to 5 zł.






Podsumowanie: Soczysty żelowy lakier, który równomiernie pokrywa płytkę paznokcia i jednocześnie ją utwardza. Uważam, że za tą cenę to idealny produkt.



Czwartym produktem jest pomadka do ust Water Shine. Posiada szeroką gamę kolorystyczną, co jest wielkim plusem. Ja posiadam pomadkę w numerze 27, gdyż uwielbiam ciemne kolory pomadek. Pomadka ma delikatną kremową konsystencję. Jest lekka i nie czuć jej na ustach. Wystarczy jedno pociągnięcie pomadką, aby uzyskać pożądany, intensywny efekt. Zaskakujące jest to, że nie wysusza moim ust, co robią pomadki innych firm. Cena około 8 zł.








Podsumowanie: Piękna i bardzo kremowa konsystencja. Nie wysusza ust, ciekawe opakowanie i dobra cena. 



Piątym produktem i zarazem ostatnim produktem jest puder ryżowy Rise Dermafixer. Ma on białą barwę, jednak po nałożeniu na twarz jest transparentny, więc nie jest widoczny a cera jest zmatowiona. Optycznie wygładza skórę i nadaje jej zdrowego i wypoczętego wyglądu. Mimo tego, że produkt jest silnie matujący i nie wysusza naszej cery. Kolejnym plusem, który chętnie wymienię, jest klasyczne i ładne opakowanie. Cena to około 15 zł.




Podsumowanie: Muszę powiedzieć, że jestem z niego bardzo zadowolona a efekt zmatowienia trzyma się długo i nie wysusza naszej skóry. Ponadto ma działanie antybakteryjne, przeciwtrądzikowe, oraz reguluje pracę gruczołów łojowych. Dodatkowym plusem jest cena, która nie jest wysoka.



Znacie produkty firmy Revers Cosmetics?
A może macie je w swojej kolekcji?

grudnia 31, 2017

Magiczny głośnik z bluetooth? czyli ideal od IziGSM

Magiczny głośnik z bluetooth? czyli ideal od IziGSM
Hej! Nawiązałam współpracę z firmą, która istnieje na Polskim rynku od 2004 roku i posiada najwyższej jakości akcesoria GSM do telefonów i samochodów.

W moim dzisiejszym wpisie przedstawię Wam magiczny głośnik, który zachwycił mnie swoją jakością i wyglądem.
Jest to bezprzewodowy głośnik Bluetooth Magic Tel1. Myślę, że spodoba się każdemu kto lubi słuchać muzyki.
Multimedialny głośnik Bluetooth pozwala na odtwarzanie muzyki z telefonu, karty microSD oraz odtwarzacza mp3. Urządzenie może służyć jako radio, wystarczy podłączyć do głośnika kabel ładowania. Głośnik posiada też wbudowaną funkcję zestawu głośnomówiącego.
Dodatkowym wizualnym atutem jest automatyczna zmiana kolorów niczym kameleon :). Urządzenie jest wykonane solidnie oraz posiada silikonową antypoślizgową podstawkę. W zestawie dostaniemy również kabel USB i smycz.

Parametry techniczne głośnika:
Model: K68
Bluetooth: 2.1
Zasięg: do 10m
Pojemność baterii: 55mAh
Ładowanie: poprzez port microUSB, 5V / 0,5A
Czas ładowania: 1-2 godz
Obsługiwane funkcje: AUX, Karty pamięci, Radio, Zestaw głośnomówiący
Wszelkie informacje dotyczące obsługi głośnika znajdują się w instrukcji obsługi dołączonej do głośnika.

Tutaj znajdziecie magiczny głośnik: Klik

 A teraz pokaże Wam zdjęcia i filmik, który przygotowałam specjalnie dla Was :) 





Wspominałam już wcześniej, że głośnik posiada kilka kolorów i oto one :)


Nagrałam dla Was krótki filmik, w którym możecie posłuchać, jak głośnik radzi sobie z muzyką. Wybrałam dość wymagającą muzykę i jestem bardzo mile zaskoczona, głośnik gra bardzo czysto i głośno :)



Cena głośnika to 57,49 zł - niewiele za taką jakość! 

Uwaga Uwaga!
 Mam dla Was rabacik :)
 Oto 15% rabatu na wszystkie akcesoria dla moich czytelników ❤️ 
622566

Z czystym sumieniem polecam głośnik i firmę IziGSM:) 

grudnia 30, 2017

Projektogram czyli przepiękna poduszka wspomnień!

Projektogram czyli przepiękna poduszka wspomnień!
Przychodzę do Was dzisiaj z niecodziennym postem. Dzisiejszy wpis będzie o poduszce, która zachwyciła mnie swoim wspaniałym wyglądem. Ostatnio miałam możliwość współpracować z bardzo fajną firmą PROJEKTOGRAM zajmującą się projektowaniem poduszek, kalendarzy, case, ramek, plakatów, jak i również zdjęć retro i kwadratów. 
Nie wiem jak Wy, ale ja kocham zdjęcia i mam ich tysiące. Nie ma dnia bez zdjęć, codziennie robię, chociaż po kilka zdjęć.
Uważam, że warto mieć wspomnienia! Nie tylko w głowie, ale również uwiecznione na zdjęciach.
Jestem zwolenniczką różnych spersonalizowanych gadżetów i obecnie posiadam już kubek, pokrowiec do telefonu i poduszkę z własnymi zdjęciami. Dzisiaj postanowiłam pokazać Wam moją poduszkę ;) 

I oto ona :)



Możecie wybrać poduszkę, która będzie miała 9, 16 lub 25 zdjęć. Ja wybrałam poduszkę z 25 zdjęciami, czyli maksymalna ilość zdjęć. Jestem dumna z mojej kompozycji ;D Jestem również zachwycona jakością i wyrazistością każdego zdjęcia i brawo dla firmy za jakość, gdyż u innych sprzedawców pozostawia wiele do życzenia. Na mojej poduszce królują zdjęcia z wakacji, festiwalu Tomorrowland i z przyjaciółmi.
 Macie okazję mnie teraz, chociaż troszkę poznać ;-) 











Km 





UWAGA UWAGA! 
MAM SPECJALNIE DLA WAS KOD RABATOWY 

Z kodem meriskarecenzuje15 otrzymacie rabat -15% na poduszki i 2MiniPoduszki.
 Kod ważny jest do 5.01.2018

Jak podoba Wam się poduszka i moja kompozycja ? ;D 
Copyright © 2016 Witaj w moim swiecie , Blogger