listopada 01, 2017

Jak zejsc z czarnego koloru wlosow w domu?czyli moja przygoda z Uber

Jak zejsc z czarnego koloru wlosow w domu?czyli moja przygoda z Uber
Hej :) dzisiaj obiecany post o tym, jak zeszłam z czarnego koloru włosów we własnym domu.

Włosy na czarno farbowałam przez jakieś 7 lat, więc miałam już naprawdę sporo warstw pigmentu. Niestety im więcej warstw pigmentu, tym trudniej usunąć czarny kolor. 

Podjęłam już kilka prób ściągnięcia czarnego koloru, ale zawsze wracałam do czerni, gdyż w efekcie dekoloryzacji i kąpieli rozjaśniającej, miałam kilka kolorów na głowie. 
Szukałam na internecie czegoś, co nie zniszczy mi włosów i przede wszystkim ściągnie czarny kolor. Moją uwagę zwrócił produkt marki Uber. 








Jest to produkt, który usuwa wyłącznie pigment z włosów i kolor powraca do naturalnego odcienia. 

Dodam kilka słów od producenta:


Zmywacz Koloru do Włosów Uber Hair zawiera ekstrakty Japońskiego Jedwabiu, znanego ze swych mocnych właściwości ochronnych, nawilżających i zmiękczających. 


Ten niepowtarzalny preparat jest wygodnym, skutecznym i bezpiecznym sposobem na usunięcie niepożądanego koloru włosów. Nie zawiera wybielaczy, utleniaczy czy amoniaku, dzięki czemu jest bezpieczny, nie niszczy włosów i nie wpływa na ich strukturę.
Profesjonalny produkt, który został specjalnie sformułowany do bezpiecznej dekoloryzacji i przeznaczony do odwrócenia procesu utleniania (farbowania) sztucznych cząsteczek koloru występujących w domowych i salonowych farbach syntetycznych (sztucznych).
Nie rozpoznaje on wieku farby, jej koloru ani tego czy jest ona trwała lub póltrwała. Zmywa również nagromadzone warstwy kolorów, które pozostały po poprzednich farbowaniach włosów.
W odróżnieniu od większości produktów na rynku zawiera aktywne składniki “redukujące”, które powodują kurczenie się sztucznych cząsteczek farby do ich pierwotnej formy czyli bezbarwnych pośredników (inne obecnie dostępne na rynku produkty zawierają środki wybielające). W istocie, zachodząca tu redukcja Radox jest reakcją odwrotną do utleniania. Farba jest redukowana do cząsteczek pośredniczących, co powoduje, że dzięki swoim niewielkim rozmiarom mogą być uwolnione i spłukane z włosów. 
Wyposażony jest w wyjątkowy zabezpieczający system oczyszczający włosy (Buffer), który usuwa wolne cząsteczki pośredniczące przy pomocy zawartych w nim antyutleniaczy i przywraca im naturalne pH.
Oddziałowuje on jedynie na farbę syntetyczną, ponieważ kolor naturalny (melanina) jest obojętny na proces redukcji, dlatego - Kondycja włosów pozostaje nienaruszona!
Zmywacz Uber nie rozjaśnia włosów, gdyż nie posiada on takich właściwości! Odkrywa jedynie to, co ukryte jest pod warstwami farb i ujawnia efekty wywołane utlenianiem.
Nie usuwa naturalnych odcieni, barwników roślinnych i henny. 
Nie przywraca koloru odbarwionym uprzednio włosom przez wszelkiego rodzaju rozjaśniacze i wybielacze, które mają nieodwracalny wpływ na naturalną barwę włosów.
Po użyciu zmywacza włosy są natychmiast gotowe do ponownego farbowania.
Nie zawiera drażniących środków, dlatego też po jego użyciu włosy nie bedą wysuszone ani zniszczone. 


Jeżeli któś chce przeczytać instrukcję, to podaje link tutaj: Klik


A oto mój efekt: 




Ja oprócz zmiany koloru obcięłam włosy, ale absolutnie nie przyczynił się do tego zmywacz, tylko chęć zmiany wyglądu :) Niestety na chwilę obecną żałuje i zapuszczam od nowa.


Obecnie mam czerwone włosy i jeżeli jesteście ciekawi, jaką farbę używam, to zapraszam na mój poprzedni post Klik


Zapraszam też na fanpage firmy Uber, gdzie opisałam mój zabieg  Klik


Podsumowanie:

Polecam z czystym sumieniem każdej dziewczynie, która pragnie wrócić do naturalnego odcienia włosów i nie chce wydać na tym fortuny. Cena zestawu to 65 zł, Jeżeli macie krótkie włosy to spokojnie wystarczy Wam jedno opakowanie, jeśli macie długie włosy to polecam zakupić dwa opakowania. Uważam, że cena jest bardzo mała, porównując do jakości tego produktu. Ja zrobiłam 2 zabiegi, ale tak jak wspomniałam, miałam sporo warstw pigmentu. Sporym plusem jest też to, że nie zniszczyło mi to kompletnie włosów.

października 31, 2017

Moje czerwone włosy, jakiej farby używam?SYOSS!

Moje czerwone włosy, jakiej farby używam?SYOSS!
Hej :) od dzisiaj zabieram się za recenzje, nie tylko gadżetów, ale również produktów kosmetycznych !

Postanowiłam zacząć przygodę z NOWYM DZIAŁEM od moich włosów, które farbuje sama w domu
Przez 7 lat farbowałam na czarno, ale rok temu zdecydowałam się na zmiany.

W marcu 2016 roku wróciłam z czarnego koloru włosów do naturalnego brązu, we własnym domu (opiszę Wam, jak to zrobiłam w kolejnym poście). 
W grudniu zdecydowałam się na czerwień.
Już prawie rok jestem szczęśliwą posiadaczką czerwieni. Czerwony kolor jest dość trudnym kolorem, ze względu na szybkie spłukiwanie się koloru, więc trzeba dość często powtarzać farbowanie, optymalny czas to raz na miesiąc.
Przez ten rok już różne specyfiki przeleciały przez moje ręce. Najlepszą farbą, jaką miałam, jest farba marki SYOSS niestety po ostatniej farbie innej marki, po miesiącu zostałam ruda.


SYOS OLEO INTENSE: jest to pierwsza trwała i intensywna farba bez amoniaku, która nasycona jest 100% czystymi olejkami, aby zwiększyć moc koloryzacji. Odcień, jaki kupuje to 5-92 HELLES ROT (intensywna czerwień).

Pokaże Wam zdjęcia przed koloryzacją i po.
Przed koloryzacją miałam rude włosy a teraz mam kolor, który wygląda inaczej w świetle dziennym a inaczej w świetle sztucznym, jest to kolor między czerwienią a różowym.

Przed koloryzacją:


Po koloryzacji w świetle dziennym


Po koloryzacji w świetle sztucznym 


Podsumowanie:

Jest to moja ulubiona farba, która w porównaniu do innych farb trzyma się najdłużej. Nie zauważyłam, by niszczyła włosy, więc jest to kolejny plusem. 
Farba jest wydajna, ale dla pewności, zawsze kupuje dwa opakowania, wolę by zostało, niż zabrakło. Posiada wygodny sposób aplikacji, nie potrzebujemy miseczek. Mamy specjalny aplikator, w którym mieszamy farbę. Jej cena nie jest wysoka, opakowanie kosztuje około 20 zł i zapach farby jest przyjemny w porównaniu do innych firm. Minusów nie zauważyłam.

Stosujecie farby/kosmetyki SYOSS?
Jakie macie na ten temat zdanie?
Czekam na komentarze!

października 21, 2017

Iphone 7 Plus 32 GB - czy warto wydać tyle pieniędzy? Moja recenzja

Iphone 7 Plus 32 GB - czy warto wydać tyle pieniędzy? Moja recenzja
Jestem posiadaczką Iphone 7 Plus od stycznia.

Jest to mój pierwszy telefon IOS, wcześniej posiadałam Androida SONY Xperia Z3, ale potrzebowałam zmiany :)

Niegdyś nie rozumiałam fenomenu marki Iphone, ale przyszedł czas i na mnie. 
Zastanawiałam się co ten telefon, ma takiego co inne nie mają? 
Postanowiłam wgłębić się w temat i wtedy zrozumiałam, że CHCĘ IPHONE.
Wybór padł na Iphone 7 plus, gdyż jestem przyzwyczajona do dużych telefonów.

Gdy zakupiłam, to przez pierwsze dwa tygodnie żałowałam zakupu, nienawidziłam go ze względu na różnice w systemie. Po dwóch tygodniach, gdy ogarnęłam system, pokochałam go miłością bezgraniczną i wiem, że będę wierna tej marce.













W zestawie z telefonem dostaniemy :
ładowarkę, słuchawki, przejściówka na klasyczne słuchawki. Wybaczcie, że je tak zwinęłam, ale je używam, więc zwinęłam je do zdjęcia. 





Czy polecam?

Jest genialny. Jestem nim zachwycona. 
Nie wiesza się i działa bardzo płynnie.


W telefonie został zastosowany aparat działający z pomocą dwóch obiektywów, więc jakość zdjęć jest bardzo dobra. Fotografem nie jestem, ale pokaże Wam zdjęcia, które wykonałam tym telefonem ''w ruchu". Zdaję sobie sprawę, że można nim zrobić zdecydowanie lepsze zdjęcia, ale ja nie potrafię.
















Kolejnym plusem jest wodoodporność, ale nie będę ryzykować.
Zaopatrzyłam się na aliexpress w wodoodporne case, które zabezpieczy nasz telefon przed wodą.
 Kupiłam na tej aukcji : klik


Dźwięk w tym telefonie jest znakomity, ponieważ zastosowano w nim dwa głośniki. 

Jego design jest klasyczny i piękny. 
Ja posiadam wersje srebrną, ale są również wersje 
 onyx, czarny, złoty i różowe złoto.

Do minusów mogę zaliczyć cenę
(zapłaciłam za niego na PLN około 3400 zł)
i baterie, która przy moim użytkowaniu trzyma tylko jeden dzień. 
Ponadto jego wytrzymałość jest dobra, ale
proponuję zakupić pokrowiec i szkło ochronne, bo nie warto ryzykować rozbicia. Ja mam obecnie założone szkło hartowane (które jest już uszkodzone ze względu na to, że telefon już kilka razy mi spadł) .









Wszystkie prócz przeźroczystej i czarnej zakupiłam na aliexpress. 
Z lustrem zakupicie tu: klik    
Brokatową: klik 
Z logo Tomorrowland: Klik 

Podsumowanie

Jeżeli chcecie mieć naprawdę dobry telefon a cena jest bez znaczenia, to uważam że będziecie zachwyceni tym modelem.
Ja posiadam wersję 32 GB, jednak gdybym go teraz kupowała, to wybrałabym większą pojemność ale 32 GB również jest ok.

 Obecnie wyszedł Iphone 8 plus, porównywałam go z moim i wizualnie kompletnie niczym się nie różni. Ponadto różnicą jest materiał wykonania telefonu i minimalnie parametrów. 

Czy macie już swojego Iphone lub planujecie kupić? 
A może macie jakieś pytania dotyczące tego telefonu?
Piszcie w komentarzach!

października 13, 2017

Wentylator kolumnowy KOENIC KFT 100 ideał na upały!

Wentylator kolumnowy KOENIC KFT 100 ideał na upały!

Wentylatory podłogowe to najbardziej wydajne i efektywne grupy urządzeń mieszających powietrze. 

Dziś opisze Wam wentylator który, posiadam osobiście.



Wentylator KOENIC z elektronicznym wyświetlaczem LED posiada aż 3 poziomy prędkości pracy.
Najważniejszą funkcją jest możliwość włączenia nawiewu oscylacyjnego OSC. Wentylator porusza głowicą w lewo i w prawo. 
Funkcje oscylacji można włączać i wyłączać
Bez OSC pracuje jak zwykły wentylator. 
Posiada też bardzo fajną funkcję elektronicznego timera, czyli ustawiasz ile chcesz by wentylator działał,np godzinę i on po upływie tego czasu się wyłączy. Można nim sterować poprzez przyciski lub pilota.




Ma też bardzo fajną funkcję cichego działania :). Bardzo przydatna funkcja, gdy chcemy iść spać, po prostu włączamy funkcję "zzz" i możemy cieszyć się chłodnym powietrzem i słodkim snem.

Jego cena w Media Markt to 298 zł. 
Uważam, że cena jest bardzo dobra jak na tak dobry sprzęt, na pewno nie pożałujecie.

października 07, 2017

Lustro dwustronne podświetlane Smukee czy lustro klasyczne Delco?Porównanie luster z biedronki

Lustro dwustronne podświetlane Smukee czy lustro klasyczne Delco?Porównanie luster z biedronki

Każda z nas potrzebuję do codziennego makijażu lustro. Dziś opiszę Wam lustra, które posiadam osobiście.
Czy wolę zwykłe klasyczne lustro, czy z podświetleniem? o tym w moim dzisiejszym poście 





LUSTRO KLASYCZNE MARKI DELCO





Moim klasycznym lustrem jest lustro marki Delco. Jeśli dobrze pamiętam, kosztowało około 30 zł.
Lusterko jest dwustronne, obrotowe. Powiększa 3-krotnie.




LUSTRO PODŚWIETLANE MARKI SMUKEE








Moim podświetlanym lustrem jest lusterko marki Smukee.
0brotowe, dwustronne, po jednej stronie tradycyjne, po drugiej-powiększające 5-krotnie. Ma stabilną nóżkę z antypoślizgową podstawą.
Jego cena to około 50 zł.


RÓŻNICE:









Lusterko klasyczne posiada powiększenie 3x
lusterko podświetlane aż 5x.

Lusterko klasyczne jest mniejsze i lekkie
lusterko podświetlane jest ciężkie i duże.

Lusterko klasyczne łatwo szybko obrócić
lusterko podświetlane ciężko.

Lusterko klasyczne kosztuje 30 zł 
lusterko podświetlane 50 zł.

Lusterko klasyczne nie potrzebuje baterii
lusterko podświetlane zasilane jest bateriami paluszki.




PODSUMOWANIE: 

Ja osobiście w dzień korzystam z lustra klasycznego gdyż wydaję mi się bardziej praktyczniejsze. Mogę szybko je wziąć i zrobić szybki makijaż przy oknie. Nie muszę męczyć się z obracaniem.

Jeśli potrzebuję wymalować się z samego rana, gdy na dworze jest jeszcze ciemno i nie mam dobrego światła to korzystam z lustra podświetlanego ale uważam że koniecznie trzeba mieć włączone dodatkowe światło lampy gdyż światło z samego lustra jest niedostateczne.



UWAŻAM ŻE:

Warto zakupić lustro klasyczne, jeśli wstajecie do pracy czy szkoły, gdy już jest jasno i lubicie gadżety, które zaskakują swoją lekkością i nie sprawiają żadnych problemów z użytkowaniem. 

Jeśli jednak wstajecie o 4 bądź 5 rano to polecam zakupić lustro podświetlane, pomoże Wam przede wszystkim zrobić idealny makijaż do pracy lub szkoły i nie przestraszycie się swojego wyglądu podczas przypadkowego spojrzenia w jakieś lustro :) 

października 02, 2017

Czajnik szklany podświetlany na niebiesko,idealny do Twojej kuchni!Grafner

Czajnik szklany podświetlany na niebiesko,idealny do Twojej kuchni!Grafner
Dzisiaj postanowiłam opisać Wam czajnik,który jest dość nietypowy ponieważ,gdy gotujemy w nim wodę podświetla się na niebiesko




Czajnik jest wyjątkowo funkcjonalny i łatwy w obsłudze.Przyda się w każdej nowoczesnej kuchni i doda jej nowoczesnego uroku.


Wyłączony
Włączony


Włączony
Z gotującą wodą
Gdy się wyłączy

Obudowa ze szkła dodaje niezwykłej elegancji oraz wyjątkowości w wyglądzie wizualnym naszego czajnika.
Zaletą jest również niebieskie podświetlenie,które dodaje uroku,szczególnie w momencie gdy woda już się gotuję.
Postanowiłam nagrać Wam krótki filmik i pokazać jak wygląda,gdy się już gotuję.




I jak się podoba?
  
Dodatkowe atuty które posiada:
-wykonany jest ze stali nierdzewnej
-ma pojemność 1,8 litra
-szkło żaroodporne
-chromowana pokrywa
-funkcja automatycznego otwierania wieczka
-ukryty element grzewczy
-antypoślizgowy



Jedyną wadą tego czajnika jest cena.Zapłaciłam za niego około 20 euro czyli 90 zł.Ale widziałam kilka tygodni później za 10 euro więc trzeba polować na okazję. Ewentualnie można zakupić jakiś tańszy model,uważam że będzie również ok.

Ma ktoś z Was taki czajnik bądź planuje zakup?

września 30, 2017

IDEENWELT Waga diagnostyczna szklana

IDEENWELT Waga diagnostyczna szklana
Dzisiaj recenzja szklanej wagi diagnostycznej marki Ideenwelt:




Waga poda nam
nie tylko naszą wagę ciała ale również:
-ilość tłuszczu i wody 
 -masy kostnej i masy mięśniowej w organizmie.
Posiada elektrody ze szczotkowanej stali. Jej obciążenie to aż 180 kg. 

W zestawie są też baterie. 
Zapamięta 12 zapisów wagi,rożnych osób.
Dla lepszych wyników trzeba wpisać  swój wiek,płeć i wzrost. 


"Widzi" ciężar co 100 g,
-tłuszcz w organizmie co 0,1%,
-woda co 0,1%,
-udział kości i muskułów 0,1%,

Ma duży wyświetlacz,automatyczny wyłącznik i ostrzeżenie przy niskim stanie baterii.

Cena wagi to 69,99 zł

Ma bardzo fajny,klasyczny wygląd który będzie pasował idealnie do każdej łazienki.

Jeżeli potrzebujecie klasyczną wagę do łazienki która nie tylko zmierzy waszą wagę ale również tłuszcz,wodę i wagę kości to polecam jak najbardziej.Wszystko działa jak należy.




września 25, 2017

Domowe capuccino z automatu? Nescafe Dolce Gusto Piccolo

Domowe capuccino z automatu? Nescafe Dolce Gusto Piccolo


Czy warto kupić domowy ekspres do kawy?.


Większość ludzi nie wyobraża sobie poranku bez kawy.To taka nasza mała przyjemność na doładowanie energii po nieprzespanej nocy.

Czy nie chcielibyście ułatwić sobie życia by codziennie mieć pyszną i zrobioną w mgnieniu oka kawę?


Ekspresy kapsułkowe to urządzenia automatyczne,które do przygotowania kawy wykorzystują kapsułki ze zmieloną kawą.Są one pakowane próżniowo,gwarantuje to świeżość i aromatyczność naszego napoju.












Aby przyrządzić naszą kawę musimy wykonać kilka nieskomplikowanych ruchów ( co jest istotne szczególnie rano) .

Musimy napełnić zbiornik,następnie uruchamiamy ekspres poprzez naciśniecie jednego okrągłego przycisku.

Czekamy aż czerwone światełko zmieni się na zielone.

W tym samym czasie wyjmujemy "szufladkę" i umieszczamy w niej kapsułkę później zamykamy klapkę,przesuwamy dźwignie w pożądanym kierunku a gdy skończymy nalewać kawę to wracamy nią znowu na środek.














Kolejnym plusem tego automatu jest to że możemy eksperymentować z kawami .

Jest bardzo duży wybór kapsułek zaczynając od najzwyklejszej kawy kończąc nawet na UWAGA herbacie Chai Tea .

Cena automatu w Media Markt to 199 zł. Kapsułki wahają się w cenach 20/25 zł,w zależności od rodzaju i ilości kaw w opakowaniu.


Czy polecam?polecam dla osób które kochają kawę.Automat jest stosunkowo tani,patrząc na jego atuty.


Więc jeśli oczekujesz rano szybkiej,smacznej kawki bądź innego wymarzonego napoju to polecam z czystym sumieniem.

września 23, 2017

IDEALNIE CZYSTA WODA DO PICIA? to możliwe!Dzbanek Filtrujący wodę BRITA MARELLA

IDEALNIE CZYSTA WODA DO PICIA? to możliwe!Dzbanek Filtrujący wodę BRITA MARELLA





Dzbanek Brita mieści w sobie 1,4 l czystej wody i został wyprodukowany dla osób,które piją wodę w czystej postaci bądź potrzebują do przygotowania napojów.Filtrowanie wody zapobiega osadzaniu się kamienia w czajniku i ekspresie. Znika też osad.
Oczyszczona woda zapewnia zdrowe i smaczne napoje na co dzień.
Można nim szybko przefiltrować wodę na kawę,herbatę czy po prostu do picia.
Przefiltrowanie całego dzbanka to czas około 2 minuty.
Instrukcja użycia jest banalnie prosta,przy pierwszym użyciu wkładamy specjalny wkład a następnie wlewamy wodę i koniec!możemy cieszyć się z czystej wody. 




Oprócz dzbanka,potrzebujemy specjalne dopasowane wkłady.Ja kupuje zawsze w zestawie 6 sztuk gdyż bardziej się opłaca. 





Cena dzbanka w media markt to koszt około 79 zł(wraz z 3 wkładami)


Czy warto?

Oczywiście!Jeśli chcecie mieć czystą wodę.


Jeżeli lubicie ekonomiczne sposoby to mogę polecić fajny sposób :

- Dokupić syfon do gazowania wody 
który opisywałam Tutaj
- Jest to bardzo ekonomiczny sposób,gdyż nie tylko,będziemy mieć własną domową czystą wodę,ale będziemy mieć również,domową wodę gazowaną(z sokami lub naturalną). 

Jak Wam podoba się ten produkt?
Czekam na opinie w komentarzach!

września 23, 2017

SPIENIACZ DO MLEKA XAVAX.Masz ochotę na fit kawę z kremową pianką?

SPIENIACZ DO MLEKA XAVAX.Masz ochotę na fit kawę z kremową pianką?

W dzisiejszym moim poście opisze Wam mini produkt który wprost kocham!. 









To bardzo małe urządzenie,które działa przy pomocy baterii.Ma za zadanie spienić nam mleko na pyszną kremową piankę. Idealnie nadaję się do latte macchiato,milkshake i koktajli







Kosztował mnie około 7 euro czyli około 30 zł ale spokojnie!Jeżeli nie chcecie przepłacać to bez problemu kupicie produkt innej marki nawet za 5 zł.
Spieniacz nie wymaga gniazdka,działa na baterie.
Tym produktem zmiksujecie piankę,nawet z mleka 0,3%(na pierwszym zdjęciu pianka powstała z mleka 0,3%).
Więc osoby które dbają o figurę będą zadowolone.
Ja uwielbiam latte macchiato,ze spienionym mlekiem 0,3% i ksylitolem bądź erytrolem .


Ktoś z Was posiada? jak wrażenia?
czekam na komentarze !
Copyright © 2016 Witaj w moim swiecie , Blogger